Paiporta celebra l’acte institucional pel Dia de la Dona

L’Ajuntament de Paiporta ha celebrat aquest dijous l’acte central de la Setmana de la Dona, organitzada per les regidories d’Igualtat i Cultura amb motiu del 8 de Març. Aquest acte ha comptat amb els parlaments de l’alcaldessa, Isabel Martín, el regidor d’Igualtat, Guillem Montoro, membres del Consell de la Dona de Paiporta, i del grup de dones ‘Creixem Juntes’, i representants d’altres partits de la corporació municipal.
L’activitat ha començat a la plaça Cervantes, des d’on s’ha iniciat la cercavila de la batucada Tia-katum, que ha arribat fins a l’esplanada de l’Ajuntament, on esperaven les persones concentrades i les autoritats. En els seus parlaments, hi ha hagut coincidència en reclamar fons per a mesures que fomenten la igualtat, i que combaten una societat masclista i heteropatriarcal que té com a màxima expressió la violència masclista.
Així mateix, també s’ha fet una crida a la participació en la vaga feminista d’aquest 8 de Març, vaga que, tal com es va anunciar en l’últim ple municipal, secundaran les dones de l’equip de govern i la pròpia alcaldessa.
La Setmana de la Dona va viure aquest dimecres la inauguració de l’exposició de pintura i escultura ‘Brújulas por la igualdad’, de l’artista Mercedes Naranjo, disponible al Museu de la Rajoleria fins al pròxim 26 de març.
Aquest dijous se celebra també un taller de boixets i patchwork i una sessió d’escape room, ambdues activitats al Museu.
El dissabte, dins de la Setmana de la Dona, es produirà també l’actuació de música i dansa a càrrec de Takiri, a L’Auditori Municipal.
Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *