Paiporta comença a celebrar el Dia Internacional de la Dona

Paiporta es prepara per a viure intenses jornades de cultura, entreteniment, reflexió i empoderament amb les activitats programades per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el proper 8 de març. Per a començar, aquest dimarts a les 19.30 hores s’inauguren al Museu de la Rajoleria les exposicions ‘Dones esportistes sempre avant’ i ‘Dones i esport’.

Aquestes exposicions fan un recorregut per la història recent de l’esport femení, i la presentació comptarà amb l’assistència de les dones esportistes guardonades en l’última Gala de l’Esport de Paiporta. La mostra estarà a disposició del veïnat fins al 12 de març.

A partir d’aquest dimarts s’estrena una agenda carregada d’esdeveniments. Dimecres serà el torn de la conta-contes lleonesa Ann Griot i la seua funció ‘Narradoras de la noche’. La filòloga i especialista en literatura tradicional serà l’encarregada de portar la màgia a la Biblioteca Municipal de Paiporta. Griot compagina el seu treball com a editora amb el seu ofici de narradora en biblioteques, teatres, cafès, col·legis o parcs.

Ajudada de la seua veu, la seua capacitat gestual i la seua interpretació, la conta-contes recupera la màgia de les històries que s’escoltaven després del sopar. Ana Griott és el pseudònim d’Ana Cristina Ferreira, qui identificarà al públic amb les vetllades i converses de les llargues nits d’hivern i els submergirà en l’agitació dels mercats àrabs i en les celebracions familiars.

Dins dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dona, en la mateixa Biblioteca Municipal de Paiporta, al dia següent, 3 de març, la sexòloga i educadora social Elena Mendieta conduirà la conferència-col•loqui ‘El que em van explicar sobre el sexe, veritat o mentida?’.

En els dies següents, Paiporta s’omplirà de teatre, art, esports, música i reivindicació, amb el tradicional recreo-cross el dia 4, seguit de l’obra ‘A-dóna’t’ en format de teatre-fòrum a càrrec de Cultura Crítica. Al l’endemà hi haurà més teatre, amb ‘Hazme una perdida’, de Jácara Teatro.

El mateix dia 8, Dia Internacional de la Dona, hi haurà una lectura d’un manifest a l’esplanada enfront de l’Ajuntament a càrrec del Consell de la Dona, mentre que les activitats es tancaran el dia 9, amb la presentació del nou disc d’Eva Dénia al Centre Cultural, el dia 10, amb una conferència sobre ‘La tradició oral a través de les dones: els romanços’, i el dia 11, amb el taller de boixets i patchwork al Museu de la Rajoleria, i el lliurament dels Premis Carolina Planells de vesprada, a l’Auditori Municipal.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *