Paiporta comença a extendre els carrils bici per a connectar-los amb l’anell verd metropolità

L’Ajuntament de Paiporta s’adhereix per quart any consecutiu a la Setmana Europea de la Mobilitat amb una sèrie d’activitats destinades a conscienciar sobre la necessitat de canviar la forma en què les persones es mouen, amb l’objectiu final de reduir emissions contaminants i lluitar contra el canvi climàtic. La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat impulsa aquestes activitats, en les quals també col·laboren les regidories de Cultura, Esports, la Policia Local i autoescoles del poble.

«Per a nosaltres és prioritari promoure una mobilitat més sostenible, amb menys ús del cotxe privat i més mitjans de transport públics o respectuosos amb el medi ambient, com és la bicicleta. Per això aprovàrem un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que està guiant-nos en les actuacions presents i futures», ha explicat el regidor d’Urbanisme, Pep Val.

«Hem començat ja a completar i extendre la xarxa de carrils bici de dins del poble, i anem a continuar avançant per a connectar-nos amb el futur anell verd de l’area metropolitana, així com amb les localitats que tenim més properes. Hem de fer la mobilitat menys contaminant, i hem de pacificar les places i carrers del nostre poble», ha afegit Val.

«El lema de la Setmana Europea de la Mobilitat d’enguany està totalment en consonància amb la nostra visió d’aquest fenomen que hem de canviar: hem de combinar diferents mitjans de transport per a aconseguir que els nostres moviments afecten el menys possible al medi ambient. El canvi climàtic és un problema que hem d’abordar de manera conjunta les administracions i la ciutadania, i el nostre objectiu és conscienciar en eixe sentit», ha conclòs.

La Setmana Europea de la Mobilitat començarà a Paiporta el 20 de setembre amb xarrades de ‘Seguretat en la conducció’ a les autoescoles Paddock, Premium i Amunt, des de les 11.00 hores, i a càrrec de la Policia Local. De vesprada, a les 20.00 hores, a l’Auditori, es presentarà el projecte ‘Vies ciclistes per a la vertebració i millora de les infraestructures del transport sostenible a Paiporta’, amb la participació de José Antonio Luque Revert, enginyer tècnic d’obres públiques d’Urbanistas Ingenieros SA.

El divendres 21, a les 19.30 hores, hi ha programada una passejada a peu per la ruta interurbana número 4, amb eixida a la piscina coberta. L’organització entregarà un detall a les primeres 100 persones que acudisquen. Dissabte 22 se celebra a tot el continent europeu el Dia Sense Cotxe. A Paiporta, la circulació a vehicles de motor estarà restringida al centre de la població.
Per últim, el diumenge 23 de setembre tindrà lloc la tradicional matinal de bici-patins, a les 10.00 hores amb eixida a la Plaça Major. Les inscripcions es poden formalitzar al poliesportiu i hi haurà detalls per a les 300 primeres persones que s’apunten. Després, des de les 11.00 a les 13.00 hores s’instal·larà un circuit inflable gegant de Balanz Bike a la Plaça Major. L’activitat es pot realitzar a partir de 8 anys.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *