Paiporta continua amb els actes amb motiu del Dia de la Dona

Els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona continuen a Paiporta. Aquest dissabte, a partir de les 19.00 hores, la companyia Jácara Teatro presenta a l’Auditori Municipal ‘Hazme una perdida’, obra en la qual la protagonista amaneix un dia triplicada. La peça reflexiona sobre el dia a dia de moltes dones que intenten conciliar la seua vida familiar amb els somnis personals i professionals.

La programació, coordinada entre la regidoria de Benestar Social i la de Cultura, té com a objectiu general plantejar debats i aspectes encara per resoldre en la lluita per la igualtat.

El mateix dia 8 de Març, es procedirà a la lectura d’un manifest a l’esplanada de l’Ajuntament de Paiporta en el qual participarà l’alumnat dels centres educatius de Paiporta, a més del Consell de la Dona.  La cantautora Eva Dénia serà protagonista de la següent jornada, el 9 de març, quan presentarà el seu últim disc, ‘Quan abril era abril’, al Centre Cultural. El dia 10, Maria Amparo Ricó pronunciarà la conferència ‘La tradició oral a través de les dones: els romanços’, també al Centre Cultural.

Per últim, el dia 11 hi haurà dues activitats més, els tallers de boixets i patchwork al Museu de la Rajoleria, a partir de les 16.45 hores, i l’entrega dels premis Carolina Planells de narrativa cura contra la violència de gènere, a les 20.00 hores a l’Auditori Municipal, amb l’actuació del rapsode Vicent Camps.

Noves polítiques d’igualtat

Més enllà dels actes pel Dia de la Dona, el nou equip de govern de Paiporta ha realitzat una ferma aposta per les polítiques d’igualtat. De fet, en el Pressupost 2016 hi ha prevista la creació d’un lloc de treball per a un tècnica o tècnica especialitzat en aquest àmbit, que portarà endavant aquestes accions.

A més, en breu s’aprovarà l’elaboració d’un Pla d’Igualtat a proposta de la regidoria de Benestar Social amb una consignació de 20.000 euros per a cursos, tallers i campanyes que promoguen la no discriminació per raons de sexe.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *