Paiporta demana una ampliació de l’oferta formativa en idiomes de l’Escola Oficial

L’Ajuntament de Paiporta demanarà oficialment a la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport una ampliació de l’oferta formativa en idiomes de l’Escola Oficial (EOI) de Quart de Poblet, a la que està adscrita, i de la qual té un aulari des de 2013. La moció, proposada pel Partit Popular i convertida en institucional amb les aportacions de Compromís, PSPV-PSOE i PodEU, fou aprovada per tots els grups en el ple del passat dijous.
El Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Paiporta té un aulari de l’EOI de Quart de Poblet des de l’any 2013. En el primer curs, el centre educatiu de Paiporta oferia el nivell ‘That’s English’, el més bàsic, semipresencial i amb el control mitjançant tutories. Un any després, en el curs 2014-2015, es va implantar el primer nivell de B1 d’anglès, i per al present curs, el 2015-2016, s’imparteixen dos cursos de B1, el primer i segon nivell.
En la moció, els grups polítics es mostraven convençuts que “fomentant el plurilingüisme entre la nostra ciutadania, incidim en el seu creixement personal, laboral i social; i contribuïm també a la cohesió de la Unió Europea, que és de facto un espai d’integració i comunicació plurilingüe. Per això seguirem buscant mitjans per capacitar a la població de Paiporta en el coneixement i en l’ús de diferents idiomes, també més enllà de les etapes ordinàries del sistema educatiu”.
Per tot això, la moció proposa la sol·licitud a la conselleria d’Edudació, Investigació, Cultura i Esports l’ampliació dels cursos i grups presencials d’anglès oferits en l’Aulari de l’EOI per al curs 2016-2017, així com la implantació de cursos presencials d’una segona lengua estrangera (francès o alemany) en la seua oferta formativa per a aquest curs.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *