Paiporta enceta una campanya per combatre les agressions sexistes

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta ha iniciat una campanya per combatre l’assetjament sexual a les dones amb motiu de les Festes Populars 2016, que han començat aquest dimecres. La iniciativa consisteix en el disseny i repartiment d’un cartell que recorda la necessitat de respectar la voluntat de les dones, ara que s’acosten dies de festa fins a altes hores de la matinada, moments en què se solen reproduir aquest tipus de conductes.
Baix el lema ‘No és no. Per unes festes sense agressions sexistes’, s’anima a homes i dones a que denuncien qualsevol agressió en cas de patir-la o ser-ne testimoni. Aquests cartells es repartiran pels punts de major activitat, com són els concerts o les casetes de festa.

“Volem transmetre la idea de que mai hi ha excusa per a no respectar a les dones i la seua voluntat. La celebració de festes i la combinació amb l’alcohol pot donar peu a la barra lliure per a aquest tipus d’actituds, que no són tolerables en cap circumstància. Esperem que la gent s’ho passe molt bé, sense caure en aquests comportaments”, ha explicat aquest dimecres la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta, Maribel Albalat.

El cartell facilita també telèfons on poder denunciar aquest tipus d’agressions que, lamentablement, se solen reproduir en ambients festius.

D’altra banda, aquest dijous continuen les Festes Populars 2016 de Paiporta amb una de les novetats de la programació d’enguany, la recuperació de la pilota valenciana. A les 19.30 hores, se celebrarà una partida de galotxa al Carrer Primer de Maig en què participaran Cervera, Sarasol II i Tino contra David, Cervera II i Roberto. En cartell hi ha dos dels pilotaris amb més títols professionals de la pilota, com són Sarasol II i Tino.
A més, també aquest dijous es portarà a terme la Dansà en honor a Sant Roc, a les 20.30 hores, a la Plaça de l’Església de Sant Jordi; l’actuació del Grup de Danses El Forcat, a les 21.00 hores, a la Plaça Major; i l’espectacle musical de Piedras Azules i Los Ribersom, a les 23.00 hores, a la Plaça Senyera.
Abans, a les 11.00 i a les 17.00 hores, el Carrer Sant Joan de Ribera, s’han programat parcs infantils, mentre que a les 19.00 hores es realitzarà l’Entrada infantil de Moros i Cristians. A partir de les 20.00 hores, continuarà l’activitat de les casetes de festa, mentre que al Poliesportiu Municipal, a partir de les 17.00 hores, es jugarà la jornada final del torneig de frontennis.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *