Paiporta ensenya als seus veïns com gestionar un hort per a l’autoconsum

La regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Paiporta inicia aquest dissabte una sèrie de tallers gratuïts adreçats als usuaris i usuàries dels horts urbans i socials de la localitat. En l’actualitat hi ha al voltant de 65 persones i col·lectius que cultiven en aquesta infraestructura posada en marxa pel consistori anys enrere.

El primer taller, previst per a aquest dissabte a les 11.00 hores, és una jornada de portes obertes en què s’ensenyarà als usuaris i usuàries com organitzar la parcel·la amb què compten. Més endavant, el 14 d’octubre, s’ha organitzat una visita al camp demostratiu de Sembra En Saó, l’entitat que imparteix els tallers. El 27 d’octubre el taller estarà dedicat a l’elaboració de compost i adobs verds, mentre que l’últim, programat per al 24 de novembre, es dedicarà a la planificació de cultius de primavera-estiu.

“Amb aquests tallers gratuïts, la nostra intenció és formar i ampliar els coneixements de les persones que cultiven parcel·les als horts urbans i socials de Paiporta”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val. Aquestes parcel·les, situades al Camí de la Creu d’Helena, “són una magnífica iniciativa per a fomentar l’ús sostenible de l’espai públic i per a promoure l’autoconsum de productes saludables”, ha afegit Val.
Des del consistori s’ha reactivat la utilització dels horts urbans i socials amb millores en les infraestructures i l’obertura de diferents processos d’adjudicació de les parcel·les que han anat quedant lliures amb el pas del temps. Aquestes àrees s’han adjudicat a persones majors, joves, aturades i associacions locals amb criteris socials i econòmics.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *