Paiporta envia el projecte de centre de dia de Vil·la Amparo a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a l’última revisió

La rehabilitació i reconversió en centre de dia de Vil·la Amparo continua donant passos endavant, i l’Ajuntament de Paiporta remetrà el projecte d’actuació a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a que donen els últims retocs i continuar endavant amb el procediment. Una vegada estiguen fetes les últimes especificacions, es licitarà el projecte i s’adjudicarà l’obra per a fer realitat una dotació pública fonamental i reclamada per la ciutadania durant anys.

El projecte preveu que Vil·la Amparo, una antiga casa de camp ara de propietat pública, compte amb una superfície total de 1.034 metres quadrats repartits en dos plantes. Com que es tracta d’un bé protegit, les façanes i els forjats es mantenen. Per dins, però, tot canviarà per a adaptar l’espai a les necessitats d’un centre de dia per a persones majors, amb especial atenció a les normes d’accessibilitat.

En la planta baixa, està previst que se situe l’accés, el vestíbul, un menjador, la cuina i altres dependències de serveis, per a una superfície total de 526 metres. Destaquen els 83 metres quadrats del menjador i la cuina de 21 metres per a donar servei a desenes de persones. En la primera planta, de 498 metres, hi haurà una sala polivalent de 100 metres, una terrassa coberta de 43 i altra a l’aire lliure de 36, una sala sensorial i una de rehabilitació, entre d’altres.

El centre de dia també comptarà amb perruqueria, guarda-roba, bugaderia, magatzems, despatxos per a personal administratiu i de direcció, i sales de reunions. A més, Vil·la Amparo, ubicada en el número 4 de la carretera de València, se situa en un espai privilegiat, enmig d’un parc que és la zona verda més extensa de Paiporta.

La inversió total prevista en l’elaboració d’aquest projecte i l’execució de l’obra ascendeix a més d’1,6 milions d’euros, tot i que la quantitat quedarà definitivament fixada en el moment de la licitació del projecte i en el concurs públic per a l’adjudicació de l’execució de l’obra.

Per a l’alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, «queden ja molt pocs tràmits per a fer realitat aquest projecte esperat durant anys per la ciutadania, un espai guanyat per al bé comú i per a les persones majors i en situació de dependència de Paiporta». La dirigent paiportina ha remarcat la «satisfacció pel projecte, que compleix les expectatives que teníem dipositades en un espai tan emblemàtic de la nostra localitat».

El regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública ha afegit que «el centre de dia de Vil·la Amparo serà una realitat i una referència per a la comarca molt prompte, i estem agraïts a la bona predisposició que des del primer moment ens han mostrat des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives». En aquest moment, «la prioritat és treure-li tot el partit i construir una infraestructura en què es tinguen en compte paràmetres com el confort, l’accessibilitat i l’optimització de l’ús dels espais», ha conclòs Gadea.