Paiporta invertirà 400.000 euros en millorar diferents dependències municipals

L’Ajuntament de Paiporta ha tret a licitació obres per a millorar, conservar, condicionar i rehabilitar diferents dependències municipals per un valor aproximat de 400.000 euros. En concret, s’actuarà sobre la pròpia casa consistorial, el Poliesportiu, l’Auditori Municipal, la seu de l’antiga EPA i el local situat al Carrer Fra Gabriel Ferrandis, al costat de l’Ajuntament, on s’ubicarà el futur arxiu municipal. Aquestes actuacions estan enfocades a conservar el patrimoni públic, millorar l’ús que se’n fa actualment i, a més, ampliar els serveis que es presten a la ciutadania.

Les licitacions han estat publicades en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) aquesta setmana per a que les empreses interesades presenten les seues propostes. El període d’execució varia segons cada projecte, però l’estimació és que totes estiguen finalitzades al llarg d’aquest 2018.

L’objectiu de l’equip de govern de Paiporta, segons ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín «és millorar i ampliar els serveis que es presten a la ciutadania, al mateix temps que es repararan i condicionaran equipaments municipals que durant els anys de govern del PP han estat abandonats». Les actuacions «són fruit d’un diagnòstic profund i transversal de totes les àrees sobre l’estat del patrimoni públic», i estan «enfocades a mantindre en les millors condicions possibles les instal·lacions que ens permeten prestar serveis a la ciutadania, i ampliar aquests serveis», ha explicat l’alcaldessa.
Entre les obres de millora destaca la rehabilitació de tota la quarta planta de l’Ajuntament, unes instal·lacions en desús des de l’any 2003, quan es va determinar que l’auditori ubicat en aquesta planta i la superior no es podia utilitzar com a tal per motius d’accessibilitat i seguretat.

Des d’aleshores, aquestes dos plantes s’han fet servir com a magatzem de documentació. Actualment s’està arxivant i classificant tot el material acumulat i en breu començaran les obres de rehabilitació i condicionament per a ampliar els espais de treball del consistori. La inversió prevista per a aquesta quarta planta és de 141.687 euros.

A més, també a la casa consistorial, es portarà a terme una intervenció destinada a condicionar, rehabilitar i conservar la coberta plana de l’Ajuntament, on s’han detectat filtracions d’aigua a causa de la falta de manteniment dels últims anys. En la mateixa situació està la coberta de l’edifici del Poliesportiu Municipal, sobre la qual també s’actuarà. Allí s’ubica el Centre Juvenil, que viurà una reactivació definitiva en els pròxims mesos, ja que s’acaba d’incorporar a treballar la nova tècnica de joventut de l’Ajuntament. El pressupost conjunt per a reparar les dues cobertes és de 89.817 euros.
En la línia de recuperar i rehabilitar el patrimoni municipal per a prestar més i millors serveis a la ciutadania hi ha dues actuacions més en marxa. D’una banda, s’operarà una reforma completa del local situat al Carrer Fra Gabriel Ferrandis, al costat de l’Ajuntament, per a ubicar el futur arxiu municipal, servei que fins ara es trobava dispers i sense ubicació concreta a Paiporta.

D’altra banda, la seu de l’antiga Escola d’Adults o EPA, al Carrer Palleter, es reformarà en profunditat per a acollir més aules del Centre de Formació, situat al costat, i la futura ràdio municipal. La inversió en aquesta actuació ascendirà a 41.647 euros. Aquesta obra se suma a la instal·lació recent d’un ascensor per a fer accessible aquest edifici.

Climatització de l’Auditori Municipal
Amb les licitacions anunciades aquesta setmana també se solventarà definitivament el problema amb la climatització de l’Auditori Municipal amb dues actuacions. En primer lloc es repararà i impermeabilitzarà la sala on s’ubiquen les màquines de climatització en la coberta transitable de l’Auditori, obres amb un pressupost base de 14.074 euros.

Seguidament, l’Ajuntament repararà la climatització de tot l’Auditori en general. Per a aquesta important actuació el pressupost s’ha fixat en 72.140 euros. Com en el cas de la primera actuació, la falta de pressupost per a manteniment dels aparells i els sostres on estaven ubicats havia provocat infinitat de problemes en aquests dos elements de l’Auditori per filtracions i avaries derivades, que ara quedaran definitivament solucionats.

Accés al Polígon de Mina i enllumenat del centre
Dins d’aquestes licitacions també s’inclou la millora d’un dels accessos al polígon industrial de l’Alqueria de Mina, amb la construcció d’una rotonda al vial entre la Carretera de Benetússer, l’Avinguda Alqueria de Mina i el Carrer Sèquia de Mestalla. Aquesta actuació permetrà un accés més fluid per a cotxes i camions a una de les zones industrials més concorregudes de la localitat. Aquesta ha estat una antiga reivindicació dels empresaris d’aquest polígon que ha sigut atesa per l’Ajuntament.

Per últim, aquesta setmana també ha eixit a licitació un contracte per a la instal·lació de grups òptics en lluminàries del nucli antic de Paiporta que té com a pressupost base 57.974 euros.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *