Paiporta invertirà al 2021 un total de 428.157,32 euros en la renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua

L’Ajuntament de Paiporta invertirà al 2021 un total de 428.157,32 euros en la renovació, actualització i optimització de la xarxa d’abastiment d’aigua a diferents punts de la localitat. La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha començat a executar ja alguns dels projectes, i té calendaritzades altres intervencions per a dimensionar el calibre de les canonades i adaptar els materials a la legislació i les necessitats actuals.
Així, hi ha en marxa dos actuacions, als carrers Doctor Fleming, Reis Catòlics i Gómez Ferrer, amb una inversió total de 92.414,36 euros, i al carrer Sant Francesc, entre Federico García Lorca i Sant Josep, per valor de 21.518,31 euros.
Més endavant també es realitzaran obres de canvi de canonades i escomeses de les vivendes als carrers Convent, Colom i Albal, i a Sant Ramon, Doctor Marañón i Santa Anna, a més del carrer 9 d’Octubre. Les intervencions estaven previstes en el Pla d’Inversions 2021-2024, aprovat junt al pressupost d’enguany el passat més de gener.
En totes aquestes actuacions el protocol és similar: se substitueixen les antigues canonades de fibrociment encara existents per altres noves de polietilè i de major calibre, es reposa la vorera i es canvien les escomeses que arriben fins a les vivendes i els edificis.
La Regidoria d’Urbanisme, a més, edita un butlletí informatiu per a que el veïnat estiga puntualment informat de la naturalesa de les actuacions, el termini d’execució, el pressupost i les pròximes inversions.
Per al regidor d’Urbanisme, Pep Val, «aquestes actuacions, tot i no ser vistoses i espectaculars, són molt importants per a la millora de l’optimització d’un recurs tan important i fonamental com és l’aigua, i suposen un pas endavant en la salut del veïnat i en la lluita contra el canvi climàtic, ja que s’incrementa l’eficiència del subministrament d’aigua, s’eviten fugues i s’eliminen materials nocius per a la salut com el fibrociment».