Paiporta ja té Consell Local de Participació Ciutadana

El saló de plens de l’Ajuntament de Paiporta ha acollit la primera trobada del Consell Local de Participació Ciutadana.

En la seua primera trobada, l’ordre del dia s’ha centrat en la constitució formal del Consell i l’aprovació del seu reglament. El Consell Local de Participació Ciutadana és l’òrgan municipal suprem de coordinació de les entitats ciutadanes de Paiporta, amb la missió de tractar les diferents competències relatives al municipi i facilitar la participació de la població en la política municipal, a través d’associacions o col·lectius del teixit associatiu local.

Assumeix la presidència l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la vicepresidència la regidora de Participació, Esther Torrijos. Albalat ha donat la benvinguda als representants “a aquest Consell de consells, que està obert a la participació de totes les associacions, aglutinant les propostes participatives de Paiporta”.

Per la seua banda, la regidora de Participació, Esther Torrijos ha assegurat que des de l’àrea es treballa per “constituir un mecanisme de participació que siga operatiu, amb ferramentes que passen per la participació en línia fins a la presencial, prioritzant en les associacions, perquè pensem que la societat civil organitzada és la millor alternativa per a dinamitzar la vida participativa de Paiporta”.

La composició del Consell Local de Participació Ciutadana la formen membres dels grups polítics municipals, representants dels consells sectorials de Paiporta, així com membres de la Junta Coordinadora de Comparses de Moros i Cristians i del Grup de Scouts Gaia de Paiporta, associacions convidades a formar part.

Entre alguna de les qüestions que aquest òrgan podrà dirimir dins de les seues competències es troben coordinar les propostes alternatives que es presenten als pressupostos o plans municipals, informar el consistori dels problemes que es detecten en el municipi o programar activitats encaminades al foment de la participació i l’associacionisme, entre d’altres.