Paiporta Món de Contes arriba a la seua cinquena edició

Paiporta celebra una nova edició del seu festival de contes. Enguany el Festival de Narració Oral Paiporta Món de Contes arriba a la seua cinquena edició amb l’imaginari narratiu i les històries més fantàstiques, divertides i emocionants preparades per a fer gaudir al públic assistent.

Al llarg d’una setmana, de l’11 al 18 de desembre, ens acostarem a una edició enfocada en els narradors, narradores i contacontes del territori nacional. Amb les seues intervencions el públic assistent les distintes formes en què es conten les històries i relats a cada racó, regió o país del món. Entre els  territoris que es podran visitar a través de les veus d’aquests contacontes trobem Saragossa, Cadis, Navarra o La Corunya.

“Un any més repetim cita amb la narració oral a Paiporta. Les circumstàncies sanitàries que vivim ens han obligat a donar al festival un format un poc diferent respecte a altres anys, però les ganes d’escoltar històries i retrobar-nos amb l’imaginari dels contes continua molt viu”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Com ja és habitual Susu Benítez estarà al capdavant de la direcció del festival. La jornada inaugural, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal, serà un homenatge a la terra i als contacontes valencians amb la “Roda de contes” que ens proposen Eva Andújar, Nuria Urioz, Carles Cano, Patricia Picazo i Vicent Cortés.

De terres galeges arriba Paula Carballeira per a acostar-nos a dones que viuen a soles i que són protagonistes de les seues històries, provocant sentiments tan variats com tendresa, repulsió, admiració o por. Les històries quotidianes, humorístiques i de la seua pròpia vida ens les porta des del sud el narrador Pepe Maestro amb “Autobiografías”. Arribada des de Navarra Inés Bengoa ens parlarà de l’erotisme que en un moment donat, al llarg dels segles, han sentit tant homes com dones amb “Escalofríos”.  Cristina Verbena ens porta amb “Inevitables”  les veus que anuncien l’inevitable de la vida, el destí o el desig.

Per a prevenir al màxim els contagis i tindre un control d’afluència, les persones interessades a assistir al festival hauran d’inscriure’s prèviament a través del telèfon de la Biblioteca 96 397 15 33 . Així mateix, en compliment amb la normativa Covid, l’aforament tant de la Biblioteca com de l’Auditori estarà reduït al 50% de la seua capacitat.

A més, coincidint amb el Festival Paiporta Món de Contes, la Biblioteca inaugurarà el mateix divendres 11 l’exposició d’Escola Valenciana ‘Llorenç Giménez: l’home, els contes, el país’, dedicada a la figura del gran contacontes valencià. La mostra es podrà visitar fins al 10 de gener de 2021.