Paiporta obri el termini per a sol·licitar les ajudes de fins a 950 euros per a empreses, comerços i autònoms

La Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta concedirà ajudes a empreses, comerços, treballadores i treballadors autònoms per un valor global de 350.000 euros. Les ajudes poden arribar als 950 euros, es podran sol•licitar des d’aquest 27 de maig i tenen com a objectiu donar suport a negocis obligats a tancar per la declaració d’estat d’alarma del passat 14 de març, i també aquells autònoms, autònomes o empreses obertes que hagen patit una disminució d’ingresos del 50% o més.
El termini de presentació de sol•licituds es perllongarà fins al 23 de juny, i la documentació es deu aportar exclusivament per via telemàtica, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Paiporta.
Per als comerços tancats pel decret d’estat d’alarma del 14 de març, les ajudes extraordinàries de la Regidoria d’Economia preveuen 500 euros per al pagament del lloguer o la hipoteca del local, fins a 250 per a pagar despeses fixes com subministraments, telefonia, programes informàtics, dominis i hosting, 150 euros de subvenció en l’Impost de Béns Immobles (IBI) i 50 euros per a elements de protecció com mascaretes, guants, mampares o desinfecció del local.
Per als comerços i empreses declarats essencials i oberts durant l’estat d’alarma amb una disminució del 50% o més del seus ingressos, la Regidoria d’Economia assumirà 250 euros d’ajuda al lloguer o la hipoteca, contribuirà a pagar les despeses fixes amb fins a 125 euros, i subvencionarà 75 euros de l’IBI, a més dels 50 euros per a elements de protecció.
Amb aquesta mesura, el govern de Paiporta dóna un suport especial a aquells negocis sobre els quals ha impactat amb més intensitat l’aturada de l’activitat econòmica a conseqüència del confinament.
Els requisits per a beneficiar-se de les ajudes són exercir l’activitat comercial o professional al municipi de Paiporta i estar donat d’alta a 31 de gener de 2020, posseir el títol habilitant per a exercir l’activitat (antiga llicència d’obertura), estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social, i aportar la documentació contable que acredite la disminució d’ingressos, en el cas dels comerços que s’han mantingut oberts. Tots els detalls es poden consultar en les bases publicades al web municipal.
“La bona gestió dels últims anys ens ha permés ser un Ajuntament amb els comptes sanejats i disposem de diners per a fer front amb garanties a les necessitats d’una situació excepcional com l’actual”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín. “La primera prioritat del govern han sigut les persones més vulnerables, però també cal atendre aquelles i aquells als quals, de la nit al matí, li ha desaparegut la seua font principal d’ingressos a causa d’aquesta alerta sanitària”, ha conclòs la dirigent paiportina.
La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, ha afegit que “el xicotet comerç, les PIMEs i les treballadores i treballadors autònoms són un pilar fonamental del teixit econòmic de Paiporta, i hem d’ajudar-los perquè d’ells i elles depén la vida dels nostres carrers i l’economia del nostre poble”.
Jiménez també ha avançat que les ajudes que ara es posen en marxa “són sols el primer pas, però ja estem treballant sobre escenaris futurs per a ampliar-les o ajustar-les a de cada moment en els pròxims mesos”.