Paiporta recupera la gestió municipal dels cementeris

El ple de l’Ajuntament de Paiporta ha decidit recuperar la gestió municipal dels cementiris de la localitat. La regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, va defensar la moció en què es marcava com a objectiu “l’ampliació dels serveis que presta l’empresa municipal ESPAI i l’equiparació mínima laboral dels empleats” que treballen als cementiris, una gestió fins ara en mans d’una empresa privada. La decisió es va prendre en el ple del passat dijous.

En el seu torn de paraula, el regidor del PSPV-PSOE, Ricard Benlloch, va defensar en els mateixos termes la proposta i va denunciar els fets que es van viure en 2013 quan, en mig del procés de privatització portat endavant per l’equip de govern anterior del PP, es va produir un desagradable incident en què un taüt va caure des d’una altura de quatre metres durant un sepeli, es va trencar, i va deixar el cos del finat al descobert.

Benlloch també va posar de manifest la falta d’atenció i suport, posterior a l’accident, de l’equip de govern amb la família; a hores d’ara el procés de la reclamació patrimonial continua obert. Tres anys després,en el ple del passat dijous, l’alcalde d’aquell equip de govern, Vicente Ibor, va reconèixer la cadena d’errors que van provocar aquell episodi i va demanar disculpes públicament a la família.

En la moció, aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i PodEU) i l’abstenció de PP i Ciudadanos, es demanava el canvi d’estatuts de l’empresa pública ESPAI per a que inclogueren la gestió dels cementiris. Els motius principals aportats pels membres de l’equip de govern incloïen l’equiparació de les condicions de treball dels empleats del cementiri amb la plantilla d’ESPAI, i la possibilitat d’evitar situacions com les viscudes en 2013.

El 13 de gener de 2013 va morir a Paiporta Rafael Martínez. Al dia següent, el 14 de gener, mentre se celebrava el soterrar, es va produir l’incident, motivat per la falta de formació dels treballadors encarregats de donar servei al cementiri i les deficiències de la maquinària utilitzada per a col·locar el taüt al nínxol.

Es donà la circumstància que el 31 de desembre de 2012 s’havia acomiadat als dos treballadors del cementiri i, mentre es produïa la transició a la gestió privada, l’Ajuntament, aleshores en mans del Partit Popular, va reubicar al cementiri a dos treballadors d’ESPAI sense cap experiència ni formació prèvia.

Benlloch va explicar en el ple que “la família només va rebre una carta de condolència remesa per l’alcalde i, a hores d’ara, ja com si res haguera passat. Tres  anys després de l’accident encara continua obert l’expedient de reclamació patrimonial. Aquest ha estat el suport que es va prestar per part de l’anterior corporació”.

El regidor Ricard Benlloch també va denunciar que durant 16 dies el servei es va prestar de forma deficient, i que allò fou producte “d’una cadena de males decisions” que van desembocar en el lamentable incident. “No es tracta de fer sang sobre un assumpte, passat però no tancat, es tracta de fer reflexionar sobre com les decisions que es prenen poden afectar d’una manera tan greu la vida d’una família i de com no s’ha d’actuar per part d’un equip de govern”, va afegir.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *