Paiporta restringirà el trànsit a 24 carrers i establirà voreres unidireccionals en altres huit els caps de setmana i festius

L’Ajuntament de Paiporta restringirà el trànsit rodat a 24 carrers i establirà voreres unidireccionals a altres 8 vials els caps de setmana i festius per a facilitar la circulació i el joc de xiquetes i xiquets en la fase actual de desconfinament. Amb aquesta mesura de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, que comença aquest divendres, 1 de maig, la intenció del consistori és garantir les passejades de les criatures amb amplitud i seguretat per a que puguen mantindre la distància social recomanada de dos metres.

L’elecció dels carrers per a restringir la circulació de vehicles s’ha portat a terme seguint les directrius dels tècnics municipals, tenint en compte la densitat de població a zones determinades, i també les conclusions d’estudis com ‘Infància Amb Paiporta’, en què participaren centenars de xiquetes i xiquets dels centres educatius locals, o el Pla de Mobilitat Urbanan Sostenible (PMUS), vigent actualment, i que té la finalitat d’aconseguir una pacificació dels carrers i la promoció dels desplaçaments a peu.

S’han tingut en compte, a més, els suggeriments expressats per les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPAs), agrupades en InterAMPA, i criteris com donar eixida a les zones d’horta per a fer les passejades en espais com més oberts millor.

A més, l’Ajuntament està obert a les propostes veïnals per a modificar aquesta proposta inicial. Aquelles persones que vulguen fer qualsevol aportació o proposar nous talls de carrers, es poden dirigir per correu electrònic a l’adreça urbanisme@paiporta.es.

Així, els carrers que quedaran tallats al trànsit en aquesta actuació d’urbanisme tàctic seran Primer de Maig, La Font, Sant Joaquim, Sant Roc, Antic Regne, Doctor Cajal i Constitució, Pintor Sorolla, Benlliure i Verge dels Desemparats, a més de Convent i un tram de Federico García Lorca, al nucli antic, i Jaume I, Església, Echegaray i Torrent, a la part del Poble. En la zona adjacent al barranc, també es tallarà al trànsit Joaquín Renovell. El veïnat resident a tots aquests carrers podrà accedir-hi amb els seus vehicles a velocitat de pas humà.

Quant als carrers amb voreres unidireccionals, que mantindran la circulació habitual de vehicles, el ventall s’amplia a vies amb voreres més amples i de circunval•lació, com són, de Sud a Nord, José Capuz, Catarroja, Mestre Serrano, Literat Azorín, Sant Josep, Mestre Palau, Torrent i Jaume I complet. Aquests vials es pintaran amb indicacions per a que la ciutadania sàpiga quina vorera s’ha d’utilitzar per a cada sentit.

Els carrers amb trànsit rodat restringit i de voreres unidireccionals es poden consultar en aquest mapa de l’Ajuntament, que es col•locarà també a les tanques i als panells informatius de les places i llocs estratègics de Paiporta. La mesura és temporal, mentre es continua amb la fase de desconfinament, tot i que s’estudiarà perllongar-la en el temps en funció de l’avanç dels esdeveniments en les pròximes setmanes i mesos.