Paiporta se solidaritza amb el poble sahrauí i penja la seua bandera a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Paiporta ha mostrat aquest dilluns la seua solidaritat amb el poble sahrauí i la seua lluita per la llibertat i l’autodeterminació, i ha penjat una bandera sahrauí com a mostra de suport a aquest poble, que està patint una nova agressió per part del govern marroquí des de fa setmanes en una perillosa escalada de conseqüències desconegudes.

Paiporta ha sigut una localitat històricament solidària amb la lluita dels i les sahrauís pel seu dret a l’autodeterminació davant l’ocupació del Marroc, produïda davant la passivitat de les autoritats espanyoles, tal com s’indica en les resolucions de Nacions Unides. Aquests textos instaven a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, però han  sigut històricament ignorats per tots els governs espanyols i de la resta de països implicats.

De fet, en el recent ple d’octubre, el consistori va aprovar una moció institucional de suport al poble sahrauí a instàncies de l’Associació Paiporta Humanitària (APAHU) que va comptar amb el suport de totes les forces polítiques amb representació en la corporació, en el desé aniversari de la brutal repressió exercida pel Marroc al campament de Gdeim Izik.

El consistori paiportí, a més, col·labora des de 1996 amb la campanya ‘Vacances en Pau’, en la qual participa la pròpia APAHU, i que cada any permet a centenars de xiquetes i xiquets sahrauís passar les seues vacances a terres valencianes, on reben atenció mèdica i poden escapar breument de les pèssimes condicions de vida als seus campaments d’origen. Així mateix, Paiporta es va agermanar amb la daira de Lemsid, en una iniciativa de les autoritats sahrauís per a donar visibilitat a la lluita per la llibertat i per unes condicions de vida dignes d’un poble víctima de la repressió i els abusos.

“Som un poble solidari amb la causa sahrauí, i hem instat en infinitat d’ocasions a les autoritats espanyoles a que es responsabilitzen de la precària situació de les persones sahrauís, sobre les quals el govern espanyol té una responsabilitat. Ara veiem amb moltíssima preocupació l’escalada motivada pels abusos de les forces marroquines, i volem explicitar el nostre suport, una vegada més, a la lluita per la justícia d’un poble al qual se li estan vulnerant sistemàticament els drets humans bàsics”, ha explicat l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.