Paiporta tramita 440 ajudes d’emergència social en el primer semestre, més que en tot el 2015

L’Ajuntament de Paiporta ha tramitat en el primer semestre de 2016 més ajudes a l’emergència social que en tot l’exercici 2015. En total, i segons les dades de la comptabilitat municipal, s’ha donat curs a 440 ajudes de gener a juny d’enguany, mentre que en tot l’any 2015 se’n tramitaren 411. La despesa total ha sigut la mateixa, de 120.000 euros, però en la meitat de temps.
Si es comparen les dades de 2016 amb les de 2014, la diferència és encara major, ja que fa dos anys es va donar curs a 394 sol·licituds d’ajuda, amb una despesa de 97.000 euros aproximadament. És a dir, en només sis mesos, les ajudes d’emergència social s’han incrementat un 150% comparades amb els 12 mesos de 2014. La previsió és que enguany es doble la dotació en ajudes respecte de l’any passat.
«Des de l’àrea de Benestar Social es treballa amb intensitat en una millora del funcionament dels Serveis Socials municipals que permeta abordar la multitud de problemàtiques que pateixen les famílies del municipi», ha explicat la regidora de l’àrea, Maribel Albalat. Per això, ha continuat, «s’està dotant de més personal i s’esta millorant el servei, de forma que els resultats ja comencen a ser evidents».

Albalat ha afegit que «les dades posen de manifest el funcionament deficitari del Serveis Socials que va deixar l’anterior equip de govern, que tancava els exercicis sense esgotar les partides previstes per a ajudes socials malgrat l’impacte que la greu crisi econòmica produïa en la vida dels paiportins i paiportines».
La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta mantindrà l’impuls i la millora dels Serveis Socials mitjançant la creació de nous àmbits d’actuació dirigits a sectors i problemàtiques específiques com la violència de gènere, les drogodependències, les dificultats de les persones immigrants, les necessitats de les persones de la tercera edat, així com les famílies amb membres en situació de diversitat funcional, potenciant serveis com la teleassistència, o el Servei d’Ajuda a Domicili, que ja s’han incrementat, o els nous programes d’envelliment actiu que s’estan dissenyant.

Amb tot aquest esforç «pretenem que, durant el present exercici, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Paiporta estiguen en condicions de col·laborar amb les famílies del municipi per a superar les conseqüències de la severa recessió econòmica que travessem», ha conclòs la regidora, Maribel Albalat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *