Paterna critica la passivitat de Foment un any després de l’incendi d’Indukern

A punt de complir-se un any de l’incendi de l’empresa de productes químics Indukern, l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, retrau a Foment la passivitat del ministeri respecte als accessos a la segona fase del polígon industrial de Font del Gerro que l’executiu local i el primer edil porten anys reclamant juntament amb empresaris i treballadors de la zona.

“No entenc com, en 12 mesos, cap membre del Ministeri s’ha dignat a visitar la zona i molt menys a oferir alguna solució respecte al tema d’accessos, unes connexions fonamentals per a garantir la correcta accessibilitat i circulació d’un dels polígons més grans d’Europa”, ha lamentat el primer edil.

En aquest sentit, Sagredo ha indicat que, davant el desenteniment del govern central, la millora de la seguretat de la zona eixirà de la butxaca de tots els paterners i les paterneres. “Després d’anys de reivindicacions estatals desateses, serem l’Ajuntament de Paterna els qui fem un pas més per a millorar la circulació i accessibilitat d’aquest polígon i, amb açò, la competitivitat de les més de 600 empreses allí assentades”.

Referent a açò, ha destacat que “en els pressupostos municipals d’aquest 2018 – que van ser aprovats el passat mes de desembre- hem inclòs la redacció del projecte tècnic d’un segon túnel que connectarà la primera amb la segona fase de Font del Gerro”.

El primer edil també ha explicat que, a més d’aquesta infraestructura bàsica, l’executiu paterner seguirà millorant la seguretat del polígon mitjançant la instal·lació de més hidrants, el reasfaltat de més vies i la signatura d’un conveni anual amb Asivalco, dotat de 50.000 euros.

Pel que es refereix al segon túnel, Juan Antonio Sagredo ha recordat que discorrerà en paral·lel al que ja existeix en el carrer Bilbao, connectarà amb els voltants on estava l’empresa química incendiada Indukern i servirà per a evitar els problemes d’embotellament que es produeixen en la segona fase del polígon, que és on es trobava l’empresa química incendiada.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *