Paterna extrema les precaucions davant el risc d’incendis per temperatures màximes

Davant les elevades temperatures que s’estan registrant aquests dias a la Comunitat Valenciana i l’elevat risc d’aparició i propagació d’incendis forestals, l’Ajuntament de Paterna ha extremat totes les mesures de prevenció del municipi.

I és que Paterna és una de les localitats que més recursos tècnics i humans destina al manteniment i la protecció de les seues zones forestals i, en concret, del bosc de la Vallesa.

Respecte als mitjans humans, el municipi compta amb la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil de Paterna, dos cossos als quals se sumen la Brigada Forestal i la Brigada de Vigilància Forestal que s’encarreguen respectivament de mantenir neteja la franja de seguretat i de realitzar tasques de vigilància del parc natural de la Vallesa, tant des de la torre de vigilància com a través de rutes a peu i en vehicle.

Pel que es refereix als recursos tècnics, Paterna té a més amb una càmera tèrmica i òptica instal·lada a la Torre de Vigilància de la Vallesa, que funciona 24 hores al dia durant tot l’any realitzant recorreguts de 360º i que detecta qualsevol canvi de temperatura en la massa boscosa i fins i tot de la zona habitada.

A aquest sistema de prevenció cal afegir la unitat meteorològica que també aquesta situada en aquesta torre i que permet al municipi obtenir informació específica de la temperatura, humitat, l’adreça i velocitat del vent, etc, i determinar així un nivell de risc més precís per al municipi.

A més, el mes passat el municipi va instal·lar en La Vallesa 20 sensors de fum amb un abast efectiu d’uns cent metres de distància i distribuïts on el risc d’incendi és major.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *