Paterna programa diferents activitats per al Dia de la Dona

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona a Paterna el pròxim 8 de març, l’Ajuntament de Paterna a través de la regidoria d’Igualtat i Dona, ha organitzat diferents activitats per a reivindicar la igualtat de gènere.

La setmana de la dona s’inaugurarà l’1 de març amb la retrospectiva pictòrica de l’Associació de Dones de la Canyada «20 anys de pintura» que s’exposarà en el centre social de la Canyada fins al divendres 10 de març.

El dissabte 4 de març, a les 11 hores, en l’esplanada del cohetódromo, se celebrarà un contacontes «Grans dones» en el que es farà un recorregut per situacions quotidianes en què la dona adquirix un paper protagonista i que finalitzarà amb jocs i balls dirigits al públic infantil. A més, durant tot el matí, l’associació de Dones Africanes de Paterna, durà a terme tallers a través dels quals els i les assistents podran conéixer la seua cultura i tradicions.

A més per a eixa mateixa vesprada, s’han organitzat dos rutes guiades per València, «Dones fascinants de la història de Valencia» que anirà a càrrec de Salva Raga i «La república té nom de dona» amb María Hernández. Ambdós recorreguts tenen aforament limitat i les inscripcions han de realitzar-se en l’Àrea de Garantia social de l’ajuntament del 27 de febrer al 2 de març.

El diumenge 5 de març, tindrà lloc un passeig per la Vallesa organitzat per l’associació de veïns de la Canyada, que inclourà un esmorzar en el Mirador de la Reina. Per a afavorir el desplaçament, l’Ajuntament facilitarà als veïns i veïnes un autobús que eixirà de l’esplanada del cohetódromo a les 9 hores. L’esmorzar requerirà d’inscripció prèvia en l’Àrea de Garantia social o en les associacions de dones.

El 6 de març, es presentarà en l’Auditori Antonio Cabeza, una aplicació mòbil que detecta actituds masclistes en les relacions de parella entre la joventut crida «D’igual a igual» i que comptarà amb la presència d’Alberto Ibáñez, Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat. La presentació tindrà lloc a les deu del matí i a continuació es projectarà el curt «Diana en la Red», presentat per Paqui Méndez, presidenta i directora de Curts pos la igualtat, de la «Associació per la Coeducació».

A la vesprada, els xiquets i xiquetes podran disfrutar del concurs de dibuix infantil 8 de març a les 17:30 h en la seu de l’associació de Dones de la Canyada, i a les 19 hores, la psicòloga i sexòloga Concha Chacón, dirigirà un café tertúlia sobre sexualitat en el Centre Social de la Canyada. A més, les diferents associacions de dones de Paterna, es donaran cita en una vesprada cultural que se celebrarà el dimarts 7 de març a les 18 hores en l’Auditori Antonio Cabeza.

Finalment, el dimecres 8 de març, com a commemoració del Dia Internacional de la Dona, després de la lectura del manifest a càrrec de les representants de les associacions de dones, se celebrarà un Ple de la Dona a les 11 hores, on es presentarà el Pla d’Igualtat Municipal. Després dels actes institucionals, tindrà lloc la tradicional menjar de la dona organitzada per les associacions de dones de Paterna i per a finalitzar la jornada el grup «Café de Fel» donarà un concert en el Teatre Capri a les 19 h, on les dones prendran l’espai i la crítica a ritme de jazz.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *