Patrimoni estudiarà actuacions per a salvar la Torre d’Espioca de Picassent, de propietat privada

El subdirector general de Cultura i Patrimoni, Antonio Bravo,  ha visitat la Torre d’Espioca de Picassent acompanyat de diversos tècnics, per procedir a la redacció i posterior execució d’un projecte de restauració, després de la reunió mantinguda el passat 22 de febrer a instància de l’alcaldessa, Conxa García.

 La Torre d’Espioca es troba inclosa en l’inventari de Béns d’Interès Cultural (BIC) elaborat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana. En l’actualitat, i després de les actuacions realitzades tant per part de l’Ajuntament com per les dutes a terme per part de persones particulars, l’actual Direcció General ha ordenat als propietaris una sèrie de mesures urgents per assegurar l’estabilitat de la construcció i frenar l’avanç de les patologies que la posen en perill de caure.

«Portem dos anys esperant els tràmits necessaris perquè els propietaris complisquen amb l’obligat deure conservació d’este BIC i realitzen les mesures urgents imposades per Patrimoni per detindre la seua deterioració. Però, el que fa falta, és que s’execute la seua restauració sense dilació i és el que ja demanarem en el seu moment a la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga i al seu subdirector, Antonio Bravo. Per este motiu, s’ha visitat este conjunt monumental, per estudiar possibles actuacions al respecte, ha afirmat sobre este tema l’alcaldessa del municipi, Conxa García.

Durant la visita, Antonio Bravo ha estat acompanyat pel regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, la regidora d’Urbanisme, Lola Albert, i el representant de la família propietària de la Torre, Pepe Soler, qui ha facilitat l’accés a l’edificació. In situ, han fet una primera presa de contacte visual d’este BIC, analitzant la seua situació, emplaçament i estat actual. Tots han coincidit a prendre mesures d’actuació urgents, donat la deterioració que esta presenta. Després d’una primera lectura exhaustiva d’este Bé, la Conselleria ha adquirit el compromís de realitzar un estudi de valoració on s’inclouran un llistat d’actuacions a realitzar.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *