Picassent denuncia la violència contra les dones dins d’una campanya per al 25N

Des de 2003, 1.117 dones han sigut assassinades, un fet que demostra que cal continuar treballant per posar fi a este continu problema que ens afecta com a societat.

 

L’Ajuntament de Picassent, a través de la Regidoria d’Igualtat, i mitjançant Fons provinents del Pacte d’Estat contra la violència de gènere 2021-2022, ha posat en marxa una nova campanya per al 25 de novembre, Dia  internacional per l’erradicació de les violències contra les dones. I és que, malauradament, cada any es fa més necessari realitzar accions de conscienciació per a la ciutadania al voltant d’un dels problemes més greus de la nostra societat: la violència de gènere. Una violència que també ha patit Picassent amb l’assassinat d’una veïna l’any 2004 i on, a hores d’ara, 60 dones del municipi estan donades d’alta en el sistema Viogen amb un seguiment i protecció per part dels cossos i forces de seguretat.

 

Davant esta realitat i amb la intenció de mostrar la gravetat de la violència de gènere com a problemàtica social greu, s’ha dissenyat una campanya de sensibilització amb una cartelleria i una programació d’activitats al voltant d’este dia a la qual s’uneix la confecció d’un total de 1.117 balconeres cadascuna d’elles amb el nom de les dones assassinades. Unes balconeres que es ficaran a disposició de la ciutadania, associacions, col·lectius i centres educatius perquè les col·loquen en espais visibles, com balcons o finestres, amb l’objectiu de denunciar esta problemàtica que ens afecta a la societat. Este material serà distribuït en els següents edificis municipals: Ajuntament (edifici vell), Casa de Cultura, Centre de Convivència i Escola de Persones Adultes dins dels seus horaris habituals d’obertura a partir del 17 de novembre, així com també al Punt Violeta que s’instal·larà al Poliesportiu Municipal dijous, 18 de novembre, de 17 a 19:30 h., i el 20 de novembre, d’11 a 13:30 h. al Mercat Municipal.

 

I és que, malauradament, vivim una realitat que fa més que necessària la realització d’accions ja que, tal i com apunta la regidora de l’àrea d’Igualtat, Belen Bernat Sotelo, «S’escolten massa discursos que tracten de negar l’existència de la violència de gènere. Milers de dones la pateixen en silenci, algunes de les quals interposen denuncia però també hi han moltes altres que es troben atrapades en una situació de dependència emocional o econòmica».

 

Pel que fa a la programació d’activitats organitzades al voltant d’esta data, destaquen l’acte de repulsa als assassinats masclistes el dia 25 de novembre a la plaça de l’Ajuntament, així com la trobada amb la poetessa, Bibiana Collado Cabrera, qui presentarà el seu llibre «Violència» a l’alumnat de 4t d’ESO dels centres educatius del municipi. A estes accions se sumaran un taller d’empoderament feminista a través de la boxa i dos sessions del Cicle de cinema en igualtat així com també, 2 representacions teatrals programades per la Regidoria de Cultura.

 

Tota la informació de la campanya i les activitats pot consultar-se a la pàgina web www.picassent.es