Picassent impulsa 2 campanyes amb motiu de les Festes de bous

Un any més, l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat i la Regidoria de Benestar Social i Drogodependències ha posat en marxa dues campanyes durant els dies de bous per fer de Picassent un poble responsable amb el consum d’alcohol i la igualtat i l’eradicació de les violències contra les dones

La Campanya municipal «En bous, Crisma i Trellat» torna als carrers de Picassent per informar la població, sobretot el col·lectiu més jove, dels efectes de l’alcohol i el seu abús, amb el plantejament que no cal emborratxar-se per divertir-se i passar-ho bé. La campanya es presenta enguany, dins de les accions preventives que porta a terme durant tot l’any la Regidoria a través de la UPCCA. L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, mostra la importància de portar a terme estes accions preventives i també informatives, «Volem que els i les joves puguen disfrutar de les festes al màxim, però sent conscients que l’abús de l’alcohol i altres substàncies pot jugar una mala passada i acabar amb la seua diversió, la de les seues amistats i la de la resta del veïnat. No volem situacions desagradables com baralles ni agressions de cap tipus, per això el lema d’esta Campanya, «En bous, crisma i trellat».

 

Posa’t les ulleres violeta: per unes festes igualitàries i lliures de violències contra les dones

 

Per altra banda, des del Consistori i a través de la Regidoria d’Igualtat, també es pretén eradicar conductes que atempten contra la llibertat i la vida de les dones durant estos dies. Per això, les Festes arranquen també amb la Campanya ja iniciada abans de la pandèmia amb l’eslògan «Posa’t les ulleres violeta», unes ulleres que ens serveixen per a prendre consciència, percebre la desigualtat en situacions quotidianes que sustenten la reproducció de totes les violències contra les dones.

 

Un punt violeta amb atenció directa durant les Festes

 

Les festes taurines comptaran amb un punt violeta a la zona d’oci ubicada al pàrquing del Poliesportiu en horari de 15 a 20 hores els dies 8-9-15 i 16 de juliol. Allí es realitzaran funcions de prevenció, informació, assessorament davant situacions d’assetjament, abús i/o agressió sexual.

 

Al repartiment d’ulleres violeta se suma l’acció de repartiment de xapes amb missatges feministes i igualitaris per recordar la responsabilitat de totes i tots, homes i dones, de denunciar qualsevol agressió que es presencie, així com dels telèfons de denúncia en cas de ser víctima de qualsevol tipus de violència: 092 i 600 888 222.