Picassent impulsa un pla per a fomentar el civisme i la convivència veïnal

La Casa de Cultura de Picassent va acollir  una reunió amb els i les representants de les associacions del municipi per a presentar i posar en marxa el Pla Cívic i de Convivència, una ferramenta que naix amb l’objectiu de traslladar este compromís a l’esfera individual, familiar i privada de cadascun. I és que, parlar de civisme és parlar de ciutadania, és parlar d’un valor, d’una virtut que és molt més que la urbanitat.

L’acte, conduit pel regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jaume Sobrevela i Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud, va tractar de conscienciar i aprofundir en el respecte i l’educació en els temes que ens afecten i ens defineixen com a poble, amb propostes emergents com ara la necessitat d’un poble més net, el respecte al mobiliari urbà i els edificis, la millora de la mobilitat, l’ús del transport públic, de la bicicleta i dels desplaçaments a peu, el medi ambient, la igualtat entre gèneres i la diversitat, la inclusió i la resolució de conflictes de forma pacífica, entre d’altres.

Segons va manifestar el regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jaume Sobrevela, en el seu discurs de presentació, «Este Pla és necessari per declarar el civisme com la virtut, el valor i l’ètica individual que fa possible l’habitabilitat, la convivència i una ciutat més amable, i açò es tradueix en pautes de comportament que ens permeten viure en pau i llibertat, respectant als altres, al nostre poble i a l’entorn natural».

Les persones assistents es varen dividir en 3 grups de treballs per donar resposta i encetar un diàleg compartit amb preguntes com Per què estic orgullós/a de ser de Picassent? I què hi faria per millorar-lo?

Ara, la pròxima cita, que tindrà lloc dimarts, 24 d’abril, a les 18:30 hores, al recinte cultural, reunirà el grup promotor de persones que ja ahir per la vesprada i de manera voluntària, formaran part del mateix per elaborar un document de consens sobre este tema i coordinar així les accions.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *