Picassent incrementa la vigilància policial davant l’inici de la campanya agrícola

La Policia Local reforça la vigilància amb personal i tecnologia capdavantera perquè la temporada agrícola es desenvolupe de la forma més segura per als llauradors des del principi i fins el final.

 

El mes de setembre enceta la campanya agrícola a Picassent. El municipi, compta amb un terme molt extens amb vora 90 quilòmetres quadrats, que resulten una superfície inabastable per ser controlada únicament amb recursos humans.

 

Per això, des de fa uns anys, la Policia Local vigila des de l’aire mitjançant drons tots els moviments que tenen lloc a les parcel·les on es cultiven les varietats primerenques de la taronja i també el cultiu del kiwi. A més, des del mateix cos de la Policia Local es treballa mitjançant el GIS, un sistema d’informació geogràfica que permet saber els camps en producció i que també estan en període de recol·lecció perquè la vigilància siga més efectiva.

 

Recordem que el consistori va invertir recentment en l’adquisició de dos drons, un d’ells amb visió nocturna, i també en la formació de pilots en el cos de la Policia, que ja han donat molt bons resultats en campanyes anteriors i on s’han detectat i evitat robatoris no només relacionats amb les collites sinó també en casetes, instal·lacions de regadiu, pous i altres indrets.

 

Tal i com destaca el regidor de l’àrea de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató, «Tots els torns de servei de la Policia Local compten ja amb un policia expert en vol de drons que utilitzen esta tecnologia per vigilar el poble de nit i de dia».