Picassent intenta frenar l’abandó de cultiu de camps amb una ajuda de 21 euros per fanecada

L’Ajuntament de Picassent ha aprovat una ordenança d’ajudes per a incentivar la recuperació agrària del municipi. Estes ajudes no eximeixen de l’obligació del pagament del rebut d’IBI rústica. La quantia individual de la subvenció serà de 21 euros  per fanecada de superfície de cultiu, fins un màxim de 1.500 euros per sol·licitud i persona beneficiària.

Des de l’ajuntament s’assenyala que «tot i que l’agricultura està travessant un situació crítica, no cessen les propostes per mantindre activa esta vessant al nostre terme i facilitar al veïnat les ajudes necessàries perquè totes les parcel·les i cultius abandonats tornen a ser rentables. Per això, i amb l’objectiu d’incentivar la recuperació de l’activitat agrària, l’Ajuntament ha aprovat una ordenança reguladora  de les bases específiques per a la concesió d’estes ajudes. D’esta manera, es permet mantindre el nostre patrimoni natural si tenim en compte que  Picassent té un dels termes més extensos de la província de València. I és que estes ajudes són una iniciativa pionera en tota la comarca que tenen com a finalitat estimular l’agricultura en aquells terrenys que es troben abandonats».

«La pèrdua de superfície agrícola està derivant molts problemes. És el nostre propòsit contribuir a frenar esta situació i aportar, en la mesura de les nostres possibilitats, totes les ajudes per evitar l’abandonament de les parcel·les agràries», ha manifestat l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia.

Totes aquelles persones que vulguen adherir-se a estes ajudes poden presentar les sol·licituds a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, ubicada en la plaça de l’Ajuntament, 2. L’horari és de dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 17:45 hores. Divendres, de 9 a 14 hores.

Per a més informació, consulta als Serveis Agraris de l’Ajuntament.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *