Picassent ja compta amb el seu Primer Pla Municipal LGTBI

El ple municipal aprova per unanimitat de tots el partits polítics el I Pla LGTBI amb el qual l’Ajuntament dona un pas endavant en el seu compromís amb les polítiques en defensa de la diversitat afectiva i de gènere i en la lluita contra tot tipus de discriminació sexista.

Picassent a pocs dies de la celebració del Dia Internacional pels Drets del gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, aposta clara i rotundament per eradicar l’odi i la violència cap al col·lectiu LGTBI en totes les seus expressions amb l’aprovació del I Pla municipal LGTBI, iniciativa de l’equip de govern socialista que a més, ha comptat amb el suport de la resta de partits polítics: PP, Compromís, Ciudadanos i Unides Podem al ser aprovat per unanimitat.

Per al regidor de Benestar Social, Carles Silla, “Ni a Picassent ni a cap lloc l’odi i la LGTBIfòbia han de tindre presència. Des de fa uns anys Picassent s’ha caracteritzat pel seu compromís davant la igualtat, el respecte i contra la intolerància”.

El 29 de novembre de 2018 es va aprovar la Llei 23/2018 d’igualtat de les persones LGTBI, però malauradament el seu impacte a nivell local ha sigut només incipient, per això, l’Ajuntament de Picassent, conscient que l’Administració Local, per la seua proximitat amb la ciutadania és des d’on millor es poden pal·liar les discriminacions que es deriven del sistema sexe-gènere i la consegüent autoinvisibilització per la por a patir este tipus de rebuig, ha impulsat este Pla.

Així, este Pla municipal té com a objectiu adaptar-se a la realitat del municipi i anar treballant transversalment des de totes les àrees implicades de l’Ajuntament, coordinades per l’àrea de Benestar Social, tots aquells temes relacionats amb la posada en valor dels drets de totes les persones LGTBI i implementar polítiques públiques en este sentit. A més, un dels reptes més importants és conscienciar a la ciutadania que la negació d’estos drets atempta contra la llibertat de tota la població.

Des de l’Ajuntament hem de seguir actuant de manera transversal des de totes les àrees per combatre la discriminació i construir una societat més respectuosa. Per això ens sentim orgullosos i orgulloses de que Picassent tinga el seu primer Pla Municipal LGTBI per la diversitat sexual i de gènere, afirma l’alcaldessa, Conxa García.