Picassent promou la lectura digital

Amb l’objectiu de fomentar la lectura entre el veïnat durant estos dies de confinament a causa de la crisi sanitària ocasionada pel Covid19, l’Ajuntament de Picassent, a través de la Biblioteca Municipal, ofereix esta ferramenta per promoure la lectura digital a través del portal eBiblio

El servei eBiblio ofereix el préstec gratuït a través de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana i amb ella de la Biblioteca Pública Municipal que disposa més de 3000 llibres electrònics, 235 audiollibres, 34 vídeos i 26 revistes que els lectors i les lectores poden consultar a través de diferents dispositius com tablets, smartphones, ordinadors i ebooks. Per este motiu, el consistori ha decidit donat a conéixer l’existència d’esta plataforma digital (comunitatvalenciana.ebiblio.es), a través de les xarxes socials i la pàgina web municipal.

Per accedir a este servei de préstec de llibres electrònics només és necessari tindre el carnet d’usuari de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana i accedir a través del número d’usuari. Si no se’n té, la Generalitat ha habilitat la possibilitat d’aconseguir-ne un de manera temporal i excepcional. Cal enviar un correu electrònic amb les dades (nom, cognoms, DNI, direcció i adreça de correu electrònic) a infoxlpv@gva.es i així sol·licitar un carnet que tindrà una duració de sis mesos. La Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana proporcionarà una clau que s’utilitzarà com a contrasenya per a accedir-hi.

Aquells usuaris i usuàries que tinguen el carnet de la biblioteca i no recorden la seua contrasenya poden escriure un correu electrònica a biblioteca@picassent.es. D’esta manera, este servei els facilitarà la contrasenya perquè puguen fer ús d’este canal de lectura a casa.

A més, d’esta proposta, la iniciativa municipal “Oci a Casa” també oferirà la possibilitat de conéixer recomanacions de llibres i activitats de foment de la lectura per a estos dies de confinament a casa.