Picassent rebrà de la Diputació de València més de 900.000 euros destinats a inversions

El passat mes d’abril la Diputació de València va convocar el Pla d’Inversions 2020-21 destinat a municipis menors de 50.000 habitants i Picassent de seguida es va posar en marxa per tal d’avaluar les necessitats actuals de la localitat atesa la quantitat de diners que li corresponen per baremació, exactament 959.504,91 euros.

Així, en l’últim ple municipal, la regidora d’Urbanisme, Lola Albert, va informar de la proposta de repartiment d’esta subvenció a l’hora de finançar distintes inversions previstes, de les quals, segons les bases, el 20 % han de ser projectes que contemplen objectius de desenvolupament sostenible.

D’esta manera, la primera obra que es té prevista és la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials en el carrer Mossén Carbó, una actuació molt necessària de cara a evitar l’acumulació d’aigua cada vegada que plou en el creuament entre el carrer Marqués de Dos Aigües i la rotonda de la plaça d’Europa. Una inversió que té un cost total de 108.468 euros.

També el Centre de Convivència, edifici municipal on es troben les oficines de Serveis Socials i la llar dels jubilats, serà beneficiari d’inversions. En concret, van a destinar-se 42.494,42 euros a la millora de l’eficiència energètica, com per exemple al canvi dels aparells d’aire condicionat i la millora de la coberta de l’edifici, entre altres. També, es contempla la reparació de les plaques solars del Poliesportiu municipal amb un valor de 19.999,99 euros.

Respecte a la construcció de noves infraestructures, cal destacar les següents quantitats: 383.115,91 euros, destinats a la segona fase de les obres de l’Ermita, 278.659,26 euros per a la construcció d’una nova pista esportiva en el Poliesportiu, que comptaria també amb panells solars, i 55.009,33 euros inclosos per a la finalització de l’edifici d’oficines de l’atenció a la ciutadania del Centre de Convivència. A més, dins d’este Pla d’Inversions també es pretén incloure un programa de gestió de la Policia Local per un valor de 16.614,51 euros. Imports tots ells que suposen el 50 % del cost total de les obres citades, ja que l’altra meitat es troba finançat per fons Europeus.

Per últim, també es contempla la compra d’una màquina elevadora per al cementeri municipal amb un cost total de 27.890,50 euros.