Port Saplaya suma un parc intergeneracional als nous equipaments que està realitzant l’Ajuntament d’Alboraia en la zona

Un parc infantil accessible, una taula de ping pong i una pista de petanca formen aquest nou espai situat al costat de les pistes de tennis i multifuncional i la piscina

L’Ajuntament d’Alboraia ja ha obert al públic el nou parc intergeneracional que ha construït en la zona nord de Port Saplaya. Ho ha fet després d’un acte d’inauguració que s’ha dut a terme recentment amb activitats lúdiques dirigides a famílies, xiquets i xiquetes i en la qual la música en directe i l’animació a través de xanquers ha sigut present.

Aquest nou parc intergeneracional està format amb infraestructures d’oci per a totes les edats. El parc, compost per atraccions com a gronxadors, un tobogan i més elements, està dirigit a xiquets i xiquetes, mentre que la taula de ping pong està recomanada per a joves i majors i la pista de petanca, per a majors. Tot això està complementat amb voreres per a passejar, bancs per a descansar, fanals amb il·luminació led amb plaques solars i pèrgoles amb ombra.

Aquesta nova construcció suposa la culminació de la fase 2 del projecte de creació de noves infraestructures en aquesta zona de Port Saplaya. En aquest sentit, la fase 1 ja va habilitar dues pistes esportives: una de tennis i una altra multifuncional, situades al costat de la piscina descoberta municipal. L’actuació no acaba ací, ja que pròximament es durà a terme la fase 3 que generarà nous equipaments esportius i lúdics per a joves i majors.

Renovació de Port Saplaya

En els últims anys, aquest nucli urbà d’Alboraia ha experimentat una sèrie de millores. Així, el Consistori ha habilitat nous vestuaris en la citada piscina, ha renovat la jardineria que l’envolta amb reg nou i ha rehabilitat els fanals del Passeig Marítim. A més, s’han pintat les galeries de les dues places (Major i Senyoria) i renovat totalment la jardineria de la primera.

També s’està treballant en els col·lectors d’aigües, així com es va renovar el parc infantil de la posta sanitària de Port Saplaya sud i s’han col·locat pedres al costat de la tanca acústica al costat de l’autovia V-21 perquè siga filtrant. Entre altres actuacions, una sèrie de treballs, en definitiva, «per a millorar els serveis municipals i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes d’aquest nucli urbà», conclou l’alcalde, Miguel Chavarría.