PP i PSOE tomben la iniciativa de Compromís per la gratuïtat dels productes sostenibles d’higiene femenina en Paiporta

PP, PSOE i Ciudadanos tornen a aliar-se per fer la pinça al grup municipal de Compromís a Paiporta i tombar la moció del grup valencianista que proposava donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la gratuïtat dels productes per al període «Tres Voltes Rebel», una proposta legislativa que demana la gratuïtat dels productes sostenibles per a la menstruació d’una banda, i també que hi haja a les dependències dels edificis públics productes per al període d’un sol ús accessibles per a treballadores i públic en general.

El Partit Popular ha votat en contra de la proposta per no trobar la pobresa menstrual un problema peremptori per a les dones del seu entorn consultades. Al mateix temps, compara els productes d’higiene íntima per a la menstruació amb les maquinetes d’afaitar. Un argument que va compartir la formació Ciudadanos, demanant que si a les dependències municipals es facilitaven compreses i tampons per a les treballadores, tal com proposa la ILP «Tres Voltes Rebel», es dispose també d’un «espai higiènic dotat de tots aquells instruments per a la higiene masculina, com ara fulles, brotxes, cremes…» per considerar l’afaitat com «situacions que esclavitzen a les persones amb rituals higiènics que haurien de ser pal·liats».

El PSPV, per la seua banda, ha reconegut que la proposta de Compromís és interessant, però no poden votar a favor donat que no troben que actualment hi haja cap mena de desinformació o tabú al voltant de la menstruació.

La regidora d’Igualtat, Esther Coronado, ha lamentat que PP, PSOE i Ciudadanos no faciliten el tractament a Les Corts d’aquesta iniciativa amb perspectiva de gènere per a la salut i economia de les dones valencianes. «Una vegada més, els interessos de les dones va a la cua. Sembla que per a alguns, les polítiques sobre la salut de les dones mai són peremptòries», assenyala la regidora.