Proposen obrir els patis escolars a tots els veïns de Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “l’actual situació de la pràctica de l’esport al municipi és molt kafkiana, ja que no hi ha espais d’accés lliure per a la ciutadania i a més el tancament del poliesportiu municipal ha fet que s’hagen perdut llocs públics per al futbol sala i el bàsquet. Això ha provocat que molts veïns vinguen a queixar-se al nostre grup donada la situació de privatització de les instal•lacions esportives de Paterna, sota el lema del regidor d’Hisenda, Manuel Palma, qui va dir allò de ‘qui vulga esport que s’ho pague’ ”.

Segons Ramón, “des de Compromís farem una proposta al proper ple per a que els patis de les escoles públiques de Paterna puguen obrir-se al públic en general per les vesprades, en cap de setmana i dies no lectius. Amb cost zero per als pares i mares. És l’opció per a fer esport sense censura econòmica, perquè no tot el món pot pagar per llogar una pista esportiva. I Paterna necessita espais d’accés lliure per a la pràctica de l’esport”.

“Precisament, ara que hi ha dies de vacances, accedir a unes instal•lacions esportives sense pagar és un impossible, simplement perquè no hi ha. Trobem que per exemple el Camp del Català, a la Canyada, tenia un cadenat i que només els responsables dels clubs esportius tenien la clau per a poder entrenar a futbol. Però a hores d’ara, el cadenat està desaparegut i malgrat que es pot accedir a la pista perquè no està tancada, els veïns ens han explicat que la policia local és avisada des del poliesportiu per a que vagen a tirar a qui estiga allí entrenant o jugant”.

Així, “està clar que la solució passa per l’opció d’obrir els col•legis públics als barris en horari de cap de setmana, vesprades i dies no lectius. És una proposta que Compromís per Paterna férem en l’anterior legislatura i sobre la qual insistim, sobretot donada la privatització de les instal•lacions esportives municipals. S’aprofiten unes pistes esportives i poliesportius que ja estan fets, sense que siga necessari fer noves instal•lacions, donada la situació financera del consistori. I, a més a més, l’ajuntament crearia ocupació, incrementant la dotació de conserges i de cuidadors, i encarregant-se de la neteja, el manteniment de les instal•lacions i del control de les claus per a obrir i tancar”.

“Ciutats com Pamplona ja ho estan fent. Allí aposten per la utilització de les instal•lacions esportives escolars durant els caps de setmana. O a Madrid i Oviedo, on opten per obrir les instal•lacions escolars en Setmana Santa i l’estiu preparant activitats extraescolars de cara a les vacacions”.

“Volem fer una proposta que vaja en la línia de la moció que proposàrem i que es va aprovar per consens en juliol de 2012, on aconseguirem que els caps de setmana les claus dels centres socials municipals estigueren a disposició de les entitats veïnals. Sabem que està aplicant-se i que les associacions funcionen amb convenis concrets per a demanar les claus dels locals. I ara la idea és que s’aplique de manera pareguda als patis de les escoles públiques, establint-se un horari i un torn d’ús de les instal•lacions, igual que es faria en un poliesportiu qualsevol, per a que tota la ciutadania tinga les mateixes oportunitats a l’hora de disfrutar d’elles”, conclou Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *