PSOE i Compromís per Alfafar units per a regenerar l’Edifici Meral

El Grup Municipal Socialista d’Alfafar i el Grup Municipal Compromís per Alfafar, han decidit unir-se per a presentar conjuntament una sèrie de propostes que beneficiaran la utilitat de l’Edifici Meral, considerat com el centre del nucli social i associatiu del Barri Orba del municipi.

Després d’aconseguir la seua adquisició i la titularitat pública, el moviment associatiu d’Alfafar porta anys reivindicant una millora d’aquestes instal·lacions i la reestructuració dels seus espais. Una reivindicació que sembla no ser escoltada per l’equip de govern del Partit Popular.

És per aquest motiu pel qual les portaveus d’aquests dos grups polítics creuen necessari un treball actiu per part de totes les persones implicades i així aconseguir la reactivació d’un barri que actualment es troba en una situació complexa, especialment pel seu envelliment.

“Ens trobem davant una oportunitat de regenerar el barri i donar-li vida, donant utilitat a aquest emblemàtic edifici i convertint-lo en un referent de dotació municipal i cultural”, comenta Noelia García, portaveu del Grup Municipal Socialista d’Alfafar.

La portaveu del Grup Municipal Compromís per Alfafar, Amalia Esquerdo, afig: “des del 2015 no hem deixat de fer propostes sobre l’edifici, recollint les reivindicacions històriques des dels moviments socials del barri i ciutadania”.

El sol·licitat per aquests dos grups polítics es resumeix en: donar solució a la falta d’espais per al teixit juvenil, establir la figura d’una persona encarregada de les funcions de control i accés a l’edifici, desenvolupar la seua futura rehabilitació des d’empreses d’economia social, organitzar un fòrum de participació amb les persones interessades en aquest procés i valorar les propostes d’aquest, i finalment, buscar els recursos per al seu desenvolupament.

D’altra banda, també detallen els cinc passos que consideren que s’han de seguir: una calendarización de les accions, una anàlisi prèvia, una taula de treball, l’estudi del millor projecte i la cerca de fons.

L’objectiu de la recuperació de l’Edifici Meral és ser un referent cultural de la Comarca i la Comunitat Valenciana, construint un punt d’atracció ciutadana que aconseguisca donar vida a aquest barri i millorar el benestar dels veïns i veïnes.