Puçol adjudica les obres d’un pont sobre el barranc Pascual per a millorar els accesos

A l’octubre de 2017 es va començar a dissenyar el nou projecte, a l’agost de 2018 s’ha realitzat l’adjudicació de les obres i al començament de 2019 serà realitat la ronda sud del nucli urbà: un pont sobre el barranc Pascual permetrà enllaçar el carril bici des de la platja a l’institut i el trànsit rodat des de la V-21 cap a les urbanitzacions, sense passar pel Caminàs ni l’avinguda València, autèntics embuts per als vehicles que circulen entre Puçol i la platja o l’autovia de València.

Quan a la fi del segle XX es va començar la construcció de les noves zones residencials situades al sud del nucli urbà (La Barraca i Santigons) ja es va dissenyar l’avinguda Mercé Rodoreda com a límit d’aquesta zona urbanitzada i com a circumval·lació per a accedir des de la zona de la platja fins a la de l’institut i les urbanitzacions sense necessitat de travessar el nucli urbà pel Caminás, el punt més conflictiu del trànsit rodat a Puçol.

«L’únic problema era que la ronda sud havia de passar sobre el barranc Pascual i per a això era imprescindible l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer», apunta l’alcaldessa Lola Sánchez. «I aqueixa autorització no arribaria fins que el llit del barranc fóra desviat cap al barranc del Puig, una obra que havia de realitzar la Conselleria i que es va finalitzar l’any passat».

Una vegada desviat el barranc, a l’octubre de 2017 l’Ajuntament de Puçol va contractar a FVAI Structures Architectures l’informe tècnic per a construir un pont que per fi tanque la ronda sud amb un triple objectiu: ha de contindre dos carrils per al trànsit rodat, però també enllaçar el carril-bici que ve de la platja i, per descomptat, la vorera per als vianants.

Aquesta tercera via per a superar la barrera que suposa el barranc ha sigut adjudicada a l’agost de 2018 a les empreses Otxandiano Empresarial i Taulers Puente, per un import de 554.000 euros, per la qual cosa a principis de 2019, per fi Puçol tindrà la ronda sud per a connectar la platja, el nucli urbà i les urbanitzacions.

«És un pont de 30 metres de longitud, amb dos carrils per a vehicles, un per a cada sentit, de 3.50 metres d’amplària lliure, un carril bici de 2.40 metres i vorera per als vianants», apunta Ana Gómez, regidora d’Urbanisme. «És una obra que portem esperant quasi dues dècades i que serà la solució per a millorar el trànsit de vianants, ciclistes, cotxes i camions, ja que amb la nova ronda sud s’evita travessar el nucli urbà pel *Caminás, una via molt congestionada en l’actualitat».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *