Puçol canvia el nom de la plaça País Valencià per Comunitat Valenciana

En el ple del passat 27 de setembre s’aprovà, en segona votació, després d’un empat, i amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, la proposta de l’Alcaldia per a canviar la denominació de la plaça País Valencià per la de Comunitat Valenciana.

 

«Ara que tot feia creure que, una vegada aprovats els pressupostos, amb el vot a favor de Compromís per Puçol, l’alcaldessa i el seu equip anaven a dedicar-se a treballar per a traure endavant els acords pactats, va i decideix obrir la caixa dels trons», expliquen desde Compromís. «En el darrer ple, i com si es tractara del problema més greu que té el nostre poble, ens presentà el canvi de denominació de la plaça País Valencià pel de Comunitat Valenciana. Una proposta per a cridar l’atenció i donar la nota, que és el que li encanta a esta alcaldessa. Resulta curiós que vulguen un nom per a la plaça que no faran servir mai, perquè sempre que es refereix a l’autonomia (tant ella com la resta de regidores i regidors del PP) diu Comunidad Valenciana, que és l’única forma que no recull l’Estatut d’Autonomia! Igual que quan parla del nostre poble sempre diuen Puzol i no Puçol, que és seu únic nom oficial», afirmen des de la formació.

 

Segons Compromís, «i es prenen eixes decisions i s’aproven eixes propostes perquè hi ha coses que la nostra alcaldessa no pot suportar. Així de clar ho va dir en el Ple, on afirmà que canvia la denominació, porque a mi me molesta que se diga plaça del País Valencià. Això ho diu la mateixa persona que s’ha cansat de repetir que cuando hay un cambio siempre hay que consultarlo con los vecinos. Quin és el motiu que la du a actuar d’esta manera? En Compromís per Puçol ho tenim clar: ara que s’ha llevat de damunt el regidor d’extrema dreta vol demostrar a la ciutadania que per a reaccionàries ja està ella, en una exhibició d’autoritarisme al més pur estil fatxa. No contenta amb això, envalentonada amb el gir del seu partit a la dreta més rància, abandona la senda constitucional de l’estat de les autonomies i es carrega l’acte institucional del dia 9 d’Octubre, en una mostra bròfega d’ocultar la història i l’origen del poble valencià».

 

Des de Compromís per Puçol «la interpel·lem directament i li plantegem esta pregunta: Per què no va fer vosté estes alcaldaes abans d’aprovar els pressupostos? Sabem la resposta i la poca altura política de qui diu representar a tot el poble de Puçol».