El Puig, amb el segon museu de la impremta més important del món, acull el festival literari Gutenberg

Reivindicar el plaer de la lectura i el valor de la lletra impresa. Estos són els ingredients principals del festival Guternberg del Puig de Santa Maria, que celebra la seua sisena edició entre els propers 13 i 17 de desembre.

Este festival literari pretén difondre el món del llibre i la lectura des de l’únic municipi espanyol que compta amb un museu de la imprenta: el Museu de la Imprenta i les Arts Gràfiques, considerat el segon més important del món.

El certamen coincideix amb l’exhibició al MuVim de València d’una de les obres més preuades del museu, una reproducció de la primera imprenta que Gutenberg va inventar al segle XV.

L’edició d’enguany forma part del programa «El Puig, ciutat lectura» i reconeix la trajectòria de l’escriptor de novel·la històrica Gabriel Castelló, a qui dedica la Distinció Gutenberg de 2017, un guardó que serveix per premiar les persones físiques o jurídiques que s’hagen distingit per la seua tasca a favor del llibre i que es lliurarà el dissabte 16 de desembre a La Marina.

El festival comença el dia 13 amb la constitució del primer Consell de Lectura que es crea al municipi. I seguirà durant quatre dies amb actes com la presentació del llibre «Luján, todo madera», un recorregut per la biografia personal i artística de l’artesà Lucas Carrión Luján, o la presentació d’un còmic sobre la vida de Paco Cabanes «El Genovés», amb la presència del propi jugador, els autors del llibre Sergi Durbà i David Sarasol, i Sebastià Giner, de la càtedra de pilota de la Universitat de València.

També hi haurà club de lectura, l’exposició Essències de Juanjo Sanchis Tormo i l’actuació de Francesc Anyó Vives i Borja Penalba interpretant el concert «De mà en mà, Marc Granell».

Una cercavila literària servirà per presentar el divendres 15 el llibre «Las 7 notas musicales» de DeFoto Libros. El festival clourà el diumenge 17 amb la representació de l’obra «El guardián de los cuentos» de «La Tartana Teatro». La programació completa pot consultar-se tant al Facebook com al lloc web de l’Ajuntament del Puig de Santa Maria.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *