Quart de Poblet acull una jornada sobre Govern Obert i Transparència en les administracions públiques

Quart de Poblet acull dijous, 14 de juliol, una jornada en la qual l’Ajuntament del municipi, la Universitat de València, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i l’Associació Valenciana de Politologia (Avapol) analitzaran el Govern Obert i la Transparència com dues dels pilars del futur.

La jornada, dirigida pel professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València, Joaquín Martín Cubas, arranca a les 9.30 hores. La primera part se centra en tres conceptes: rendició de comptes, transparència i accés a la informació. A les 10 hores està prevista la conferència d’Elena

García Guitián, professora titular de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid i, a les 11 hores s’iniciarà una taula redona en la qual participaran Zulima Pérez, secretària autonòmica de Transparència; Ricard Martínez, cap del servei de Transparència de la Diputació de València, i José Ignacio Pastor, cap del servei de Transparència de l’Ajuntament de València.

La segona part aborda l’estudi del Govern Obert, xarxes i participació. La conferència, a les 12.30 hores, serà a càrrec en este cas de Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona i, a continuació, se celebrarà una taula redona amb Juan Medina, primer tinent d’alcalde i regidor de Govern Obert de l’Ajuntament de Quart de Poblet, i Diego Álvarez, d’Hub Cívic. La clausura de la jornada està prevista a les 14.30 hores. Els i les assistents rebran un certificat acreditatiu.

Quart de Poblet es va convertir, en la legislatura passada, en el primer municipi espanyol a crear una Regidoria de Govern Obert.

Tal com arreplega la presentació de la jornada, “la transparència no és només una exigència democràtica, sinó que és el fonament sine qua non de l’eficàcia i eficiència de les nostres administracions públiques. Sense informació precisa, clara i exhaustiva sobre la marxa dels assumptes públics no solament la ciutadania es veu privada d’una eina fonamental per a exercir el seu control sinó que els propis governants es veuen privats de la informació per a decidir de la forma més eficient les polítiques públiques”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *