Quart de Poblet demana ser reconegut com un àrea industrial prioritaria i estratègica

L’Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar ahir una moció, proposta pel grup municipal socialista i consensuada finalment amb les aportacions de tots els grups municipals, en la qual s’acorda instar a la Generalitat Valenciana al fet que Quart de Poblet siga reconegut com un àrea industrial prioritària i estratègica en la futura Llei d’Àrees Industrials, ja molt avançada, de manera que es puga escometre la urbanització de les parts del polígon en les quals a causa de conflictes de competències entre administracions, fonamentalment, el consistori no ha pogut actuar fins al moment.

L’objectiu és que s’aclarisca el paper de cadascun dels actors competents en el polígon (Ajuntament, Generalitat, Govern Central, empresaris…) i s’establisquen les ajudes necessàries per a abordar una actuació integral que reforce un àrea industrial d’alt potencial, situada en una zona estratègica amb accés al port, a l’aeroport i a vies de comunicació principals, que és pol d’atracció d’importants multinacionals i empreses locals, i un dels polígons més rellevants de la Comunitat Valenciana.
La moció recorda que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer manté pendent la urbanització de la zona més apartada del casc urbà i de la primera línia de la A-3, malgrat els requeriments de l’Ajuntament, pel risc d’inundabilitat derivat de l’existència en aquest àmbit de les llits del barranc Pozalet i Saleta, i de la Rambla del Poyo. En aquest sentit, el ple va acordar també recolzar el pla impulsat per la Regidoria de Planificació Urbanística i Sostenibilitat, dirigida per Juan Medina, per a l’aplicació de Sistemes de Drenatge Sostenible (SuDS) en diferents àmbits del sòl industrial, amb la finalitat d’escometre actuacions que milloren la gestió de les aigües pluvials. Un projecte que l’Ajuntament està treballant amb la Universitat Politècnica de València, compta amb el suport de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i podria ser la solució definitiva a aquesta problemàtica.

Els SuDS es basen en tècniques senzilles, com els aljubs, els paviments permeables, les cobertes vegetades i el disseny de jardins per a dirigir el vessament dels camins cap a les zones vegetades deprimides adjacents.

Els acords consensuats inclouen també que la Comissió Informativa de Planificació Urbanística, Territori i Sostenibilitat continue amb el protocol d’actuació ja iniciat d’informar sistemàticament de tots les actuacions relacionades amb les àrees industrials i servisca, al seu torn, de fòrum perquè tots els grups amb representació en el ple puguen realitzar propostes.

Així mateix, es va assumir el compromís de potenciar el Consell Econòmic i Social, òrgan consultiu integrat per associacions del sector, partits polítics i sindicats, que assessora la gestió municipal.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *