Quart de Poblet ha organitzat un gran programa d’actes entorn del 8 de març

La Casa de la Dona de Quart de Poblet, dependent de la Regidoria d’Igualtat, que dirigeix Cristina Mora, ha organitzat un programa d’actes entorn de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en el qual a les activitats organitzades per l’Ajuntament de Quart de Poblet s’uneixen altres impulsades des de diferents col·lectius i entitats ciutadanes. 

Dissabte passat, l’Agrupació Musical L’Amistat va celebrar el Concert del Dia de la Dona, a càrrec de la Banda de l’entitat, i demà, 3 de març, la Casa de Cultura acollirà, a les 19 hores, la conferència “Dones i homes en la crisi de l’Estat del Benestar”, de Teresa Yebes, dins del programa Unisocietat. 

Divendres, 4 de març, hi haurà programació doble. A les 12 hores està prevista en la Casa de la Dona l’apertura de l’exposició “Dones Premi Nobel”, cedida per la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere i que es podrà visitar fins al 21 de març. Ja a la vesprada, a les 20 hores, es representarà l’obra “The Funamviolistas” en el Molí de Vila. Es tracta d’un espectacle únic, que combina música, dansa, cant, humor i teatre del gest. Parla de tres dones amb un present truncat que es troben casualment. Aquest encreuament del destí canviarà les seues vides inevitablement i prompte construiran una vida en comú, amb alegries, desacords, somnis i esperances. L’amistat, la superació i la quotidianitat són el fil amb que es teixeix aquesta història entranyable i commovedora, narrada a través de la insòlita i excepcional combinació d’arts, sense necessitat de l’ús de la paraula.

El dilluns 7 de març, a les 19 hores, arriba la campanya Ser dona en el Sud 2016, del Fons Valencià per la Solidaritat, amb la conferència “San José de Chiquitos (Bolívia), una experiència municipal cap a la igualtat”, que es pronunciarà en la seu de l’associació Amas de Casa Tyrius. 

El dia central de les celebracions, el 8 de març, se celebrarà la Marxa de Dones Empoderadas de Quart, que eixirà a les 10.30 hores des de la Casa de la Dona i conclourà amb una concentració a les 11 hores, en la plaça de l’Ajuntament. 

El 10 de març, es lliuraran a les 12 hores els premis de l‘IV Concurs Rap en Igualtat, en el Col·legi Sagrat Cor. 

Finalment, l’11 de març a les 11 hores, es desenvoluparà en el Saló d’Actes de l’Ajuntament la jornada “Dones i Discapacitat” amb dos actes: la presentació de l’estudi “Génere i Discapacitat a Quart de Poblet”, de la Regidoria d’Igualtat, i la ponència “Entorns accesibles”, a càrrec del Centre Ocupacional del municipi. 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *