Quart de Poblet no oblida a les dones, xiquetes i xiquets assassinats per les seues parelles i pares

La plaça del País Valencià de Quart de Poblet, enfront de l’Ajuntament, s’ha omplit aquest matí de sabates roges en record de les 59 dones, xiquetes i xiquets assassinats en el que va d’any a Espanya per les seues parelles i pares. L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la Casa de la Dona, i la Comissió Ciutadana contra la Violència de Gènere del municipi han decidit replicar la mostra d’art públic “Zapatos Rojos”, amb la qual l’artista mexicana Elina Chauvet porta anys donant visibilitat a les víctimes de la violència de gènere. Les associacions de dones, així com els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual han col·laborat pintant de roig (el color de la sang) les sabates, que simbolitzen la desaparició (és una peça que sol perdre qui mor de forma violenta).

Durant el matí, voluntàries de la Casa de la Dona han informat, a més, sobre els recursos municipals de prevenció i atenció a les víctimes de maltractaments. Així mateix, des de les Cases de Joventut s’ha organitzat la presentació en els instituts de la “Enquesta sobre Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere en la Població Adolescent de Quart de Poblet”, realitzada per la Casa de la Dona el curs passat.

L’acte ha culminat amb la lectura, per part de la Regidora d’Igualtat, Cristina Mora, d’un manifest de repulsa del maltractament i la violència masclista que arreplega la moció consensuada per tots els grups polítics presents en el ple municipal (PSPV-PSOE, PP, Compromís, Sí Es Pot i Ciutadans), en la qual es reclama que els ajuntaments “mantinguen les seues competències en la lluita contra la violència de gènere, dotant-los dels recursos econòmics a través d’un finançament local suficient i just”, així com l’actuació coordinada de totes les administracions “aportant els mitjans necessaris, dotant econòmicament el pressupost de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, per a garantir l’atenció jurídica, psicològica i social, en definitiva, la protecció efectiva de les dones”, entre altres mesures.

A més, des del 23 al 27 de novembre, la façana de l’Ajuntament està il·luminada de taronja, com a mostra d’adhesió a la campanya organitzada per ONU Dones, “Pinta el món taronja: Posa fi a la violència contra dones i xiquetes”. Alguns centres educatius s’han sumat. En concret, en el Col·legi Sagrat Cor els xiquets i xiquetes d’Educació Primària i Secundària han acudit hui a classe amb alguna peça taronja i en Infantil han adornat les classes amb globus taronja. Alumnat de 4º de l’ESO ha assistit a la lectura del manifest enfront de l’Ajuntament.

La Regidoria d’Igualtat està desenvolupant, d’altra banda, entre octubre i novembre tallers de prevenció de la violència sexista entre l’alumnat de 5é i 6é d’Educació Primària.

Finalment, l’1 de desembre, el Saló d’Actes de l’Ajuntament de Quart de Poblet acollirà a les 18.30 hores una xarrada-taller dirigida a pares i mares, amb l’objectiu de donar-los eines per a evitar en els seus fills i filles conductes lligades a la violència de gènere. Es tracta d’una activitat oferida per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *