Quart de Poblet opta als guardons Viles en Flor Comunitat Valenciana atorgats per ASFPLANT

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l’Àrea de Sostenibilitat, que dirigeix Juan Medina, s’ha adherit al programa Viles en Flor Comunitat Valenciana, convocat anualment per l’Asociación Profesional de Flores, Plantas y Tecnología Hortícola de la Comunitat.

Es tracta d’un programa que posa en valor la labor dels municipis per a la millora de l’espai verd urbà i que reconeix anualment aqueix esforç en forma de concurs i d’una gala de lliurament de guardons a aquells participants que compleixen amb els objectius d’aquesta iniciativa.

Per a optar a obtenir Flors d’Honor que certifiquen la seua aposta pels espais verds com a qualitat de vida més enllà de la simple ornamentació, l’Ajuntament ha presentat a concurs un projecte en el qual detalla l’espai vegetal i paisatgístic del municipi, i els importants recursos destinats a protegir-lo i ampliar-lo.

En aquest sentit, la memòria incideix que en el terme de Quart de Poblet es troba un tram del Parc Fluvial i Natural del Riu Turia, declarats com a tal en 2003 i 2007, respectivament. Durant anys, aquest va ser un espai natural molt degradat, la qual cosa portarà a l’Ajuntament a iniciar l’any 2000 un projecte de regeneració que va permetre recuperar 30.000 metres quadrats de ribera, amb ajudes autonòmiques i estatals, a través de fons europeus, i l’aportació municipal. Posteriorment, el projecte de Parc Natural va millorar el conjunt de la zona, i va fer que Quart de Poblet siga seu del Centre d’Interpretació de la Naturalesa, en la seua condició de capçalera del parc. En aquest centre es realitzen programes de conscienciació i educació ambiental així com voluntariats mediambientals.

A més, el municipi compta amb estratègies urbanes sostenibles com el Pla d’Acció per la Sostenibilitat, corresponent a l’Agenda 21, i l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) 2014-2020, cofinançada pel Fondo Europeo Regional (FEDER), la qual cosa ha permès un gran desenvolupament en la integració urbana-natural del municipi. Precisament en l’àmbit del DUSI i de les operacions de regeneració urbana vinculada a elles, s’està incidint especialment en la recuperació de sòl per a zones verdes, d’oci i recreatives, que fomenten la convivència i siguen inclusives, així com en la gestió responsable de l’aigua i l’ús d’energies sostenibles.

En definitiva, l’objectiu d’unir-se a aquest programa Viles en Flor per a continuar amb el desenvolupament sostenible de Quart, utilitzant-lo com una potent eina per a conscienciar de la importància de la preservació del medi ambient i així promoure tant la qualitat de vida com la qualitat ambiental.

Una vegada presentat el projecte a concurs, el jurat de Viles en Flors Comunitat Valenciana, visitarà demà Quart de Poblet per a realitzar l’avaluació. El resultat es coneixerà en la gala de lliurament de guardons, prevista per al mes d’octubre.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *