Queda constituït el Consell Local de Comerç de Paiporta

El Consell Local de Comerç de Paiporta ja és una realitat. L’entitat va celebrar la seua constitució oficial la passada setmana, i naix destinada a crear una infraestructura comercial competitiva i adaptada als hàbits de consum, a coordinar les relacions entre els comerciants i l’Ajuntament, recollint les iniciatives del sector, així com a recuperar l’atractiu cultural, esportiu, d’oci i comercial de Paiporta, contribuint a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Quant a les persones i entitats que hi participaran, el reglament preveu que estiga presidit per l’alcaldessa, Isabel Martín, amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, com a vicepresident. També participarà el regidor de Cultura, Alberto Torralba, i els presidents o representants autoritzats de les associacions de comerç amb associats que desenvolupen la seua activitat a Paiporta. Hi haurà també representació de l’Associació Local d’Empresaris dels Polígons Industrials, un representant de les entitats bancàries de Paiporta, i membres dels dos partits de l’oposició.

El Consell Local de Comerç, que es reunirà cada trimestre, elaborarà estudis i formularà propostes amb vistes a la millora del sector, assessorarà en les matèries que se li consulten, serà escoltat en els projectes que repercutisquen en l’activitat comercial, analitzarà la realitat del municipi, el perfil i el comportament del consumidor i consumidora, per a establir les bases del disseny de noves actuacions comercials.

També potenciarà accions de cooperació entre les diferents organitzacions i l’administració per a la promoció del comerç local. A més, canalitzarà suggeriments dels seus membres, i recomanarà solucions davant les problemàtiques que es detecten en la vessant comercial de Paiporta.

En el reglament de l’entitat, aprovat en el ple de gener, es defineix l’ens com un organ col·legiat de participació ciutadana, de caràcter consultiu, informatiu i d’assessorament. Ha d’actuar també, segons s’explica en el reglament, com un fòrum de debat, diàleg i consens entre els i les representants del sector comercial del municipi de Paiporta i les institucions públiques.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *