Rafael Serrallet és enguany l’encarregat d’oficiar el pregó institucional a Xirivella

El músic xiriveller i guitarrista internacional, Rafael Serrallet, és enguany l’encarregat d’oficiar el pregó institucional que donarà inici a les Festes Majors de Xirivella 2019. L’acte, que se celebrarà a l’esplanada frontal de l’Ajuntament, a la Plaça de la Concòrdia, està programat per a este dissabte a les 23h i inclourà un espectacle musical a càrrec del mateix Serrallet.

L’artista, que viu a cavall entre València i Malàisia, assegura que «els pobles els fan les persones» i, tot seguit, afegeix: «ací, a Xirivella, tinc les meues arrels i les persones que més estime». Serrallet, de 48 anys, recorda amb nostàlgia aquella altra Xirivella «envoltada de camps i séquies» i conclou amb una afirmació pròpia de qui passa grans temporades a l’altra cara del planeta: «trobe a faltar la botifarra del meu poble.»

Serrallet és un guitarrista clàssic, doctor en Música per la Universitat Politècnica de València i diplomat d’Estudis Avançats en pedagogia musical per la UNED. Vinculat sempre a Xirivella, el 1991 va fundar l’Escola Municipal Coral ‘Andarella’, animant els xiquets i les xiquetes a unir-se’n i fent que a poc a poc l’associació augmentara el nombre d’inscrits. Avui dia continua funcionant amb un nombre important d’alumnes.

Serrallet s’ha prodigat pels escenaris de tot el món. Entre d’altres, ha actuat al Lincoln Center de Nova York, la National Gallery d’Ottawa o el Mozart Music Hall de Sao Paolo. I ha realitzat concerts amb orquestres com ara la Filharmònica d’Ucraïna o l’Orquestra Simfònica Nacional de Panamà. El guitarrista xiriveller compagina les seues activitats com a concertista amb la direcció de l’Institut Internacional de Música Ibèrica. L’any 2010 l’Ajuntament de Xirivella li va atorgar el premi “Homenatge a la nostra gent”, un reconeixement a la seua trajectòria artística.

En aquesta cinquena edició del Pregó Institucional participarà també l’alcalde de la localitat, Michel Montaner. El primer edil crida la gent » a participar massivament i a contagiar-se de l’esperit fester que estos dies inundarà Xirivella.»

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *