Rafelbunyol aprofita la benedicció d’animals per a fer campanya contra els excrements de gos al carrer

La Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Rafelbunyol està duent a terme una campanya de sensibilització contra les deposicions canines en la via pública que es va iniciar ahir, aprofitant la celebració de la Benedicció dels animals amb motiu de Sant Antoni. Es tracta d’una campanya informativa a través de material gràfic tal com tríptics, cartells i vídeos amb un objectiu molt més global que conscienciar sobre l’obligació d’arreplegar les deposicions canines que poden ocasionar problemes de Salut Pública. Es tracta de donar a conèixer tots els recursos municipals existents com són les papereres ‘kiospap’, que també serveixen per a expendre borses o el gran parc caní de la localitat, un espai natural en el qual les persones propietàries de gossos i les seues mascotes poden gaudir en un entorn adequat. El tríptic difon la normativa local existent que arreplega l’obligatorietat de censar als gossos, vacunar-los i identificar-los entre moltes altres qüestions.

El diumenge, dia de la benedicció dels animals es van repartir centenars de tríptics a tots els veïns i veïnes que passaven amb els seus cans. D’igual manera, s’ha comptat amb la col·laboració de tots els Centres Veterinaris de la localitat com a punts d’informació d’aquesta campanya: la Regidoria de Medi ambient els ha fet arribar material divulgatiu que s’han compromès a repartir en les seues consultes, amb l’objectiu d’arribar directament al target implicat.

Dins d’aquesta iniciativa, un dels principals objectius de l’Ajuntament és actualitzar el seu cens caní, donant a conèixer als seus amos l’obligació de censar-los i premiar amb un detallet als qui complisquen aquesta norma.

Tots aquells propietaris que acrediten tenir un gos, mitjançant la presentació de la targeta sanitària, i que aquest està censat podran passar per la Casa del Jove a arreplegar el seu regal: Ecopoops (recollidors de cartó reciclat més nets i que milloren l’experiència de la recollida amb un tancament senzill, segellant el contingut i convertint-ho en una caixa amb rosteixes); ossets porta-borses o borsetes de tela porta utensilis que es regalaran als propietaris a canvi de demostrar que la seua mascota està censada, una comprovació que es durà a terme in situ, gràcies a la informació de la cartilla sanitària, pels tècnics municipals.

Amb aquesta campanya, sota el hashtag #JoSiQueHoFaig, es pretén conscienciar als veïns de totes les obligacions que comporta tenir un gos, doncs és la seua responsabilitat cuidar-ho i cuidar l’entorn.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *