Rafelbunyol aprova l’elaboració d’una Estratègia Municipal d’Agenda 2030

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat incorporar els preceptes de l’Agenda 2030 com a full de ruta de la gestió municipal. Una iniciativa que contribuirà a fer de Rafelbunyol un poble més sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social.

 

Des de l’any 2015 l’Organització de Nacions Unides, mitjançant l’aprovació de l’Agenda 2030 i la definició dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, va dissenyar les directrius que han d’impulsar la construcció del futur de les societats, assentades sobre els pilars del creixement econòmic inclusiu, de la justícia social i la sostenibilitat ambiental.

 

En aquesta línia, durant la sessió plenària del 30 de novembre de 2020, l’Ajuntament de Rafelbunyol va adherir-se per unanimitat a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la FEMP, mostrant així la seua voluntat per avançar cap a un poble amb un creixement econòmic inclusiu, amb major cohesió i justícia social i amb un horitzó mediambiental sostenible.

 

Ara, aquesta voluntat es materialitza mitjançant l’aprovació al Ple de dilluns passat de l’elaboració d’una Estratègia Municipal d’Agenda 2030, que permeta coordinar tots els àmbits que conflueixen en el desenvolupament socioeconòmic del municipi d’una manera sostinguda, sostenible i responsable amb el medi ambient i amb les persones i inclusiva, oberta i respectuosa amb la diversitat, alineant les polítiques, projectes i plans municipals amb els ODS.

 

«Volem aconseguir un municipi més resilient, inclusiu, just i sostenible, el que implica gestionar el present i el futur del nostre poble sota els preceptes de l’Agenda 2030. Després de les conseqüències socials, econòmiques, mediambientals i productives de la crisi de la Covid-19, els ODS, així com la implicació de tots i totes, es constitueix com una necessitat irrenunciable, per a definir el futur que volem per a Rafelbunyol» ha afirmat Fran López, alcalde de Rafelbunyol.