Rafelbunyol aprova per unanimitat en ple el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

L’Ajuntament de Rafelbunyol ha aprovat hui per unanimitat en ple el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Una aposta per la sostenibilitat, seguretat i benestar de la ciutadania de Rafelbunyol.

Un pla en el qual es treballa activament des de 2018, passant per la fase de participació ciutadana, la realització de l’informe ambiental i territorial estratègic i l’informe favorable de la Direcció General d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible.

El PMUS Rafelbunyol arriba hui així a la seua última fase prèvia a la posada en marxa de les 20 línies estratègiques que recull aquest document marc sobre les quals s’hauran de desenvolupar els futurs projectes i accions de mobilitat del municipi.

Rafelbunyol treballarà a partir de hui, de manera transversal perquè les seues iniciatives i projectes complisquen una o diverses de les línies estratègiques d’aquest PMUS, a fi de millorar la mobilitat, sostenibilitat i la reducció d’emissions, una de les moltes accions a realitzar per a complir amb els objectius del Pacte d’Alcaldes (PACES).

L’aprovació del PMUS suposa un compromís per part de l’Ajuntament de dotar econòmicament les partides pressupostàries per al seu compliment, així com la creació d’un comité de seguiment i avaluació. Però a més, obri noves vies de finançament municipal en possibilitar la sol·licitud de noves subvencions de mobilitat.

Volem que aquest pla siga de tota la ciutadania des de la població adulta fins a la més jove, ja que per descomptat ens competeix en les accions que desenvolupem a curt termini però sobretot és un pla per a produir canvis a mig-llarg termini. Treballem per a aconseguir un model de municipi més amigable i més sostenible. Hem de fer pedagogia sobre el canvi climàtic afecta a tots els territoris i hem de conjuminar esforços per a fer de Rafelbunyol, un poble més avançat” ha dit l’alcalde en la seua intervenció plenària.