Rafelbunyol celebra el Dia de l’Arbre en col·laboració amb la comunitat educativa local

Rafelbunyol ha commemorat hui el Dia de l’Arbre amb la replantació i la creació de noves zones verdes en col·laboració amb la comunitat educativa local.
Les regidories d’Educació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Rafelbunyol han lliurat nous arbres fruitals, plantes autòctones i llavors al CEIP Verge del Miracle, CEIP Els Germanells i l’IES Rafelbunyol.
«La preservació del medi ambient és una de les nostres prioritats, volem una localitat més sostenible, més ecològica i amb més zones verdes. Invertir en el futur de la joventut de Rafelbunyol, vol dir invertir en valors i en iniciatives d’aquest tipus» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.
El dia de l’Arbre és un recordatori de la importància de protegir la natura, les seues superfícies arbrades i els seus boscos. Els arbres, entre altres molts beneficis, transformen el diòxid de carbó, responsable de l’efecte d’hivernacle, en biomassa, minimitzen els riscos d’inundació i eviten l’erosió.
Amb aquesta iniciativa realitzada en col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, es tracta de sensibilitzar a la joventut i infància sobre la gran rellevància dels arbres per a la nostra vida, la seua conservació i replantació.
Raó per la qual, un any més, s’ha implicat directament als més xicotets i les més xicotetes en la importància de crear zones verdes com a pulmó del municipi i després del lliurament de llavor, s’ha dut a terme la plantació d’arbres i plantes per part de l’alumnat de primària d’ambdues CEIPs per a la creació d’una nova zona verda a la localitat propera al centres educatius.
«La conscienciació de les futures generacions és el principi per a aconseguir un municipi més sostenible i ecològic, implicant-les en una activitat com aquesta de corresponsabilitat amb la resta de l’alumnat i el medi ambient» assegura Rosa Azor, regidora d’Educació, Joventut i Infància.
«Uns dels nostres principals objectius és fer de Rafelbunyol, una ciutat verda. Volem un municipi més sostenible i ecològic i això passa per l’educació de les generacions futures» declara Antonia Romero, regidora de Medi Ambient.