Rafelbunyol celebra el Dia Internacional de les Dones recordant a dones valencianes de la història

L’Ajuntament de Rafelbunyol, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ha posat en marxa «Dones amb molta Història». Un projecte coeducatiu que té com a objectiu principal donar a conéixer a la ciutadania la història de vida d’algunes dones les quals foren precursores en els seus àmbits, però són desconegudes per a la majoria de la població.
«Dones amb molta Història» és un projecte impulsat per la regidoria d’Igualtat consistent en una exposició d’il·lustracions d’Empar M. Morales, prèviament plasmada en la creació d’uns marca pàgines que estaran disponibles a la Biblioteca Municipal o es repartiran als centres educatius. Cada marca pàgines compta amb una il·lustració de la dissenyadora i una breu semblança de cadascuna de les dones amb les seues contribucions a l’avanç de la societat i la cultura valenciana des de fa segles i que han sigut invisibilitzades.
«Creiem imprescindible retornar a les dones el paper que es mereixen i que durant molt de temps ha sigut invisibilitzat per la societat. Aquesta és una campanya coeducativa de llarg recorregut en la que busquem defensar la igualtat mitjançant la formació i la difusió de la cultura» declara Alicia Piquer, regidora d’Igualtat.
Un projecte que comença hui i que s’estendrà fins a abril, ja que des de les nostres xarxes socials anirem presentant a les protagonistes de la campanya amb el hastag #PerQuèPucSerSeré.
La campanya coeducativa es desenvolupara durant el mes de març i finalitzarà en abril amb la programació de l’exposició «Dones amb molta Història» que reprodueix a gran grandària les il·lustracions d’Empar M. Morales per als marca pàgines i objectes relacionats amb elles, així com el ballet «El Ruiseñor y la Rosa» de la compositora i música Matilde Salvador Segarra que serà realitzat pel grup de dansa «En-Dansats Rafelbunyol» i l’alumnat de l’Escola de Dansa Mireia Cabau de Requena.
En aquesta 1a edició es reconeix el seu treball a 18 dones que formen part de la història de la Comunitat Valenciana, rellevants en els seus camps professionals i que no se’ls ha parat l’atenció que mereixen: Francisca Sanchís Ferrer, Olímpia Arozena Torres, Mª Ángeles Belda Soler, Alejandra Soler Gilabert, Nieves Simón Rodríguez, Didin Puig Grau, Sor Isabel de Villena (Elionor Manuel de Villena), Carmelina Sánchez-Cutillas Martínez del Romero, Isabel-Clara Simó Monllor, Jerónima Galés, Concepción Aleixandre Ballester, Manuela Solís Clarás, Isabel Torres Devesa, Joana Concepció Francés de la Campa, Matilde Salvador Segarra, María de la Ascensión Chirivella Marín, Guillermina Medrano Aranda i Asunción Cruañes Molina.
Tant l’exposició com el ballet estaven programats per a coincidir amb el 8M, però enfront de la incertesa de poder-les realitzar en una situació epidemiològica desfavorable, s’han reprogramat per al mes d’abril.