Rafelbunyol celebra per primera vegada Sant Antoni en abril

De l’1 al 3 d’abril Rafelbunyol es tornarà a engalanar per a la celebració de la seua festa més arrelada, Sant Antoni, després de dos anys sense actes davant la covid-19.
La pandèmia ens va deixar les primeres falles en setembre de 2021 i ara tornem a viure un fet històric amb un Sant Antoni en abril, una festa que tradicionalment se celebra el cap de setmana més pròxim al 17 de gener.
Els veïns i veïnes de la localitat es preparen ja per a gaudir de la germanor, de la pólvora, la gastronomia i la tradició que envolten aquesta commemoració.
El dijous 31 de març, s’ultimen els preparatius amb la plantà del Maio i de la foguera a la plaça de l’Ajuntament, a on el divendres es concentrarà la festa.
A les 20 hores, es procedirà la representació de la marxa de Sant Antoni en el desert, temptat pel dimoni des de l’església fins a la foguera.
A boca de nit, a les 21 hores, arribarà el moment de la crema de la foguera en honor a Sant Antoni enfront de l’Ajuntament. Després de donar-li les 3 voltes de rigor al foc, començarà la Cordà. Centenars de coets il·luminaran el cel del municipi, disparats en el recinte barrat instal·lat en el carrer Magdalena, de 12 metres d’alt i 60 metres de llarg.
El dissabte, 2 d’abril, és dia de les calderes i processó. A primera hora del matí començarà l’elaboració de les tradicionals calderes en el carrer Magdalena. A partir de les 14 hores, després de la benedicció d’aquestes, es procedirà al repartiment de caldera, entre tot el veïnat que haja adquirit un tiquet.
El preu de la ració són 2 euros i els tiquets ja poden retirar-se en els forns i bars del municipi.
A la vesprada, a les 17 hores, tindran lloc unes cucanyes per als i les més xicotetes de la casa, seguides d’una cordà infantil. Finalment, al voltant de les 20 hores tindrà lloc una solemne processó pel recorregut de costum en honor a Sant Antoni Abad amb exhibició de passejà.
El diumenge, 3 d’abril, conclourà la commemoració de la festivitat, amb l’acte més multitudinari de tots: la benedicció dels animals.
A partir de les 12 hores en la porta de l’Ajuntament, centenars de mascotes, vestides amb les seues millors gal·les, rebran la benedicció de Sant Antoni Abad, patró dels animals, mentre els festers duen a terme el tradicional repartiment d’estampetes.