Rafelbunyol centra la lluita contra la violència machista en la educació dels escolars

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Rafelbunyol, ha programat un calendari d’activitats de sensibilització i educació contra la Violència de Gènere en els centres escolars de la localitat. Enguany, afirma la regidora de l’àrea, Alicia Piquer, “hem decidit continuar amb l’estratègia marcada amb els pressupostos del Pacte estatal contra la Violència de Gènere, hem decidit invertir en la població de menor edat, per eradicar les conductes masclistes des de l’edat temprana i reforçar la feina que realitza el personal docent en l’educació en igualtat”.
En este sentit, amb motiu del 25 N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, se realitzaran tallers, animacions lectores, video fòrum, teatre i xarrades són algunes de les activitats programades tant als Col·legis, IES i PFQB de la localitat com per al públic en general.
La programació va començar, a la Casa de la Cultura de Rafelbunyol, hui divendres, 15 de novembre amb l’obra de teatre “Xiquetes que no tenen ni puta idea” que tracta, de manera senzilla, els estereotips sobre les dones al món de l’esport, a la que va acudir l’alumnat de l’IES i el PFQB.
A més, per a la joventut hi ha planificades dos xarrades de diversitat sexual i de gènere i 4 tallers de curtmetratges per la igualtat en l’IES. Per a l’alumnat d’infantil i primària dels dos col·legis, es desenvoluparan 10 tallers i 6 animacions lectores. Una amplia intervenció de sensibilització amb perspectiva de gènere, com a ferramenta de prevenció.
En quant, a les activitats fora de l’àmbit del Centres Escolars, el dilluns 25 de novembre, a les 17:30 hores tindrà lloc l’Animació Lectora, per a tots els públics, “Contes Agafats de la Mà” a la Biblioteca Municipal.
Un poc després, a les 18 h. hi ha convocada una concentració popular a la porta de l’Ajuntament, a on la Corporació Municipal procedirà a la lectura del manifest. Un acte públic de condemna i rebuig institucional i ciutadà de la violència de gènere i masclista per al qual s’il·luminarà de violeta la façana de l’Ajuntament durant 3 dies i s’ha elaborat una pancarta amb “Rafelbunyol diu no a la violència de gènere”.